Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tencerede İzmir Köfte

Tencerede İzmir Köfte

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Tencerede İzmir Köfte Tarifi İçin Malzemeler

*250 gram kıyma
*Patates
*Salça

Köfte için

*250 gram *kıyma
*Ekmek içi
*Tuz
*Karabiber
*Kekik
*Kırmızı biber
*Kimyon
*Kızartmak için sıvı yağ

*
Tencerede İzmir Köfte Tarifi Yapılışı Merhaba hanımlar
Öncelikle köftemizi hazırlıyoruz Köftelik kıymamın içerisine ben kasaptan alırken 1 avuç da kuzu eti çektiriyorum Farklı bir lezzet katıyor bana göre Sonra patatesleri halka halka doğrayıp kızgın yağ da hafif kızaracak şekilde kızartıyoruz Köfteleri de aynı şekilde tabi Çok daha lezzetli oluyor bana göre Kızartma yağından çıkartıp hemen pişiriceğimiz tencereye alıyoruz yağını süzdürmeden Böylelikle o da lezzet katmış oluyor yemeğe Ayrıca bir yağ da koymamıza gerek kalmıyor Patatesleri ve köfteleri kızartıp tencereye aldıktan sonra ılık su da salçayı biraz açtıktan sonra ekliyoruz tencereye Suyuna siz karar verin ne kadar koyacağınıza Yemeğin üzerine çok çıkmasına gerek yok suyun Yarısına kasar koymanız pişirmeye yetiyor Kapağı açıp karıştırmanıza gerek yok ara sıra tencereyi biraz sallayın zaten hepsi yolunu buluyor çok güzel pişiyor )
Çok lezzetli bir yemek oluyor Çocuklar da çok seviyorlar patates ve köfte olduğu için Arzu ederseniz pişmesine yakın üzerine kekik gezdirebilirsiniz yemeğin Veya içerisine biber koyabilirsiniz lezzet vermesi için
Afiyet olsunnn )
*

858,498Konular
982,047Mesajlar
30,024Kullanıcılar
kelleavcisiSon üye
Üst Alt