iltasyazilim
FD Üye
Tencerede Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler
*1 kg patlıcan (ben küçük boy kullandım)
*200 gram kıyma
*2 adet orta boy kuru soğan
*3 adet sivri biber
*1 adet domates
*1 yemek kaşığı domates salçası
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*56dal maydanoz
*1 tatlı kaşığı tuz
*Pul biber
*Karabiber
*Yarım çay bardağı sıcak su
Tencerede Karnıyarık Tarifi Yapılışı Herkese merhabalar Benim en sevdiğim ve yapımı oldukça kolay bir yemek tarifi vermek istiyorum sizlere Aslında çok paylaşılan bir tarif fakat birde ben yaptığım şekilde paylaşmak istedim Geçelim tarife
Patlıcanları alacalı soyup bir kaç yerinden bıçakla delelim (bunu da aşçı amcandan öğrendim) ve tuzlu suda yarım saat bekletelim
Bu ara da iç harcını hazırlayalım Kuru soğanları yemeklik doğrayıp sıvı yağ da kavuralım daha sonra kıymayı ekleyip rengi dönene kadar kavuralım ardından sivri biber ekleyip karıştıralım en son da kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesi ekleyip kavurmaya devam edelim 5 dk kavurduktan sonra yarım yemek kaşığı salça, tuz baharatlar, maydanoz ve yarım çay bardağı sıcak su ekleyip suyunu çekene kadar pişirelim İç harcımız hazır
Tuzlu suda beklettiğimiz patlıcanları yıkayıp kurulayıp kızgın yağda kızartalım Kızarttığımız patlıcanları kağıt havlu üzerine alalım biraz yağını çekince patlıcanları tencereye alıp bir bıçak ve kaşık yardımıyla ortalarını yarıp bastıralım ve kıymalı harcı içlerine paylaştırıp domates ve biberle süsleyelim, ardından yarım yemek kaşığı salçayı sıcak suda çözdürüp( isteyen tuzda ekleyebilir )karnıyarıkların içlerine gelmeyecek şekilde tencereye dökelim ve tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 15 20 dk pişirelim Yanında pilav ve cacıkla bu muhteşem üçlü servise hazır Yapacak olanlara kolay gelsin herkese afiyet olsun
*1 kg patlıcan (ben küçük boy kullandım)
*200 gram kıyma
*2 adet orta boy kuru soğan
*3 adet sivri biber
*1 adet domates
*1 yemek kaşığı domates salçası
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*56dal maydanoz
*1 tatlı kaşığı tuz
*Pul biber
*Karabiber
*Yarım çay bardağı sıcak su
Tencerede Karnıyarık Tarifi Yapılışı Herkese merhabalar Benim en sevdiğim ve yapımı oldukça kolay bir yemek tarifi vermek istiyorum sizlere Aslında çok paylaşılan bir tarif fakat birde ben yaptığım şekilde paylaşmak istedim Geçelim tarife
Patlıcanları alacalı soyup bir kaç yerinden bıçakla delelim (bunu da aşçı amcandan öğrendim) ve tuzlu suda yarım saat bekletelim
Bu ara da iç harcını hazırlayalım Kuru soğanları yemeklik doğrayıp sıvı yağ da kavuralım daha sonra kıymayı ekleyip rengi dönene kadar kavuralım ardından sivri biber ekleyip karıştıralım en son da kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesi ekleyip kavurmaya devam edelim 5 dk kavurduktan sonra yarım yemek kaşığı salça, tuz baharatlar, maydanoz ve yarım çay bardağı sıcak su ekleyip suyunu çekene kadar pişirelim İç harcımız hazır
Tuzlu suda beklettiğimiz patlıcanları yıkayıp kurulayıp kızgın yağda kızartalım Kızarttığımız patlıcanları kağıt havlu üzerine alalım biraz yağını çekince patlıcanları tencereye alıp bir bıçak ve kaşık yardımıyla ortalarını yarıp bastıralım ve kıymalı harcı içlerine paylaştırıp domates ve biberle süsleyelim, ardından yarım yemek kaşığı salçayı sıcak suda çözdürüp( isteyen tuzda ekleyebilir )karnıyarıkların içlerine gelmeyecek şekilde tencereye dökelim ve tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 15 20 dk pişirelim Yanında pilav ve cacıkla bu muhteşem üçlü servise hazır Yapacak olanlara kolay gelsin herkese afiyet olsun