iltasyazilim
FD Üye
tencerede kaz kızartması tarifi resimli
tencerede kaz kızartması
kaz kızartması
Malzemeler:
1 adetkaz palazı
6 çorba kaşığı sıvıyağ
2 adet orta irtifa soğan
2 adet küçük havuç
3 diş sarmısak
1 kadeh su
2 demet maydanoz
Domates (veya salça)
Tuzlu
Yapılışı:
Bir tencereye içi temizlenmiş, tütsülenmiş, yıkanmış bir kazın içine 2 demet maydanoz sokulur, sonradan kaz, ölçülere tarafından su, minik parçalara doğranmış bir havuç, dörde bölünmüş soğanlar ve tuzlu konularak, ateşe konur Suyun ısınmasıyle üstünde meydana gelen köpükler delinmiş bir kepçe ile alınarak atılır Tencerenin kapağı kapatılır ve kaz pişirilir Kaz pişince tencereden çıkartılır ve diğer bir tencerede sıvıyağda kızartılır Sonradan bu tencereden alınarak kol, göğüs, üçgenin taban olmayan kenarı, sırt gibi parçalara bölünür ve servis tabağına dizilir Bu iş bitince kazın kızardığı tenceredeki yağa, değişik tencerede yer alan ve kazla birlikte haşlanan havuç ve soğanlar boşaltılır, 2 3 dakika kavrulur, bunun içine kabuk ve çekirdekleri çıkarılmış, ufak minik doğranmış domatesler (yoksa salçası) ilâve edilerek 5 dakika kavrulur Sonradan buna kaz suyu katılır ve baştan 5 dakika daha kaynatıldıktan sonra, tümü süzgeçten geçirilir Süzgeçten geçen salça tabaktaki kaz parçalarının üzerine dökülerek servis yapılır *
tencerede kaz kızartması
kaz kızartması
Malzemeler:
1 adetkaz palazı
6 çorba kaşığı sıvıyağ
2 adet orta irtifa soğan
2 adet küçük havuç
3 diş sarmısak
1 kadeh su
2 demet maydanoz
Domates (veya salça)
Tuzlu
Yapılışı:
Bir tencereye içi temizlenmiş, tütsülenmiş, yıkanmış bir kazın içine 2 demet maydanoz sokulur, sonradan kaz, ölçülere tarafından su, minik parçalara doğranmış bir havuç, dörde bölünmüş soğanlar ve tuzlu konularak, ateşe konur Suyun ısınmasıyle üstünde meydana gelen köpükler delinmiş bir kepçe ile alınarak atılır Tencerenin kapağı kapatılır ve kaz pişirilir Kaz pişince tencereden çıkartılır ve diğer bir tencerede sıvıyağda kızartılır Sonradan bu tencereden alınarak kol, göğüs, üçgenin taban olmayan kenarı, sırt gibi parçalara bölünür ve servis tabağına dizilir Bu iş bitince kazın kızardığı tenceredeki yağa, değişik tencerede yer alan ve kazla birlikte haşlanan havuç ve soğanlar boşaltılır, 2 3 dakika kavrulur, bunun içine kabuk ve çekirdekleri çıkarılmış, ufak minik doğranmış domatesler (yoksa salçası) ilâve edilerek 5 dakika kavrulur Sonradan buna kaz suyu katılır ve baştan 5 dakika daha kaynatıldıktan sonra, tümü süzgeçten geçirilir Süzgeçten geçen salça tabaktaki kaz parçalarının üzerine dökülerek servis yapılır *
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.