elektronikci
FD Üye

Tencerede Lokum Gibi Yumuşacık Tavuk Tandır Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram kemiksiz tavuk baget
- 3- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 çay kaşığı şeker
- Tuz, karabiber, dağ kekiği, kırmızı toz biber
- 1 kuru soğan
Tencerede Lokum Gibi Yumuşacık Tavuk Tandır Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir tasta bütün malzeme karıştırılıp sos yapılır.
- Eğer tavuk parçaları büyükse 2ye bölünür (ben böldüm).
- Tavuk sosla karıştırılıp en az 1 saat dolapta bekletilir. (ben 4- 5 saat kadar beklettim).
- Tavaya tavuklar dizilir. Sosta yağ kullanıldığı için tavaya yağ koymaya gerek yok.
- Kuru soğan soyulup tavanın ortasına bütün halde yerleştirilir.
- En küçük ocağa yerleştirilip yüksek ateşte açılır.
- Cızırdama sesi geldiği an ocak en kısığa alınıp kapağı kapatılır.
- Bu şekilde en küçük göz ve en kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar ağır ağır pişirilir.
- Suyunu çekince ateş arttırılıp iki tarafı da kızartılır.
Afiyet olsun ????.
Instagram: @tariflerim_ve_sunumlarim.
Tencerede Lokum Gibi Yumuşacık Tavuk Tandır Tarifi Fotoğraflı Yapılışı