Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tencerede Lokum Gibi Yumuşacık Tavuk Tandır

Tencerede Lokum Gibi Yumuşacık Tavuk Tandır

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
tencerede-lokum-gibi-yumusacik-tavuk-tandir.jpg

Tencerede Lokum Gibi Yumuşacık Tavuk Tandır Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kemiksiz tavuk baget
  • 3- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Tuz, karabiber, dağ kekiği, kırmızı toz biber
  • 1 kuru soğan

Tencerede Lokum Gibi Yumuşacık Tavuk Tandır Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Bir tasta bütün malzeme karıştırılıp sos yapılır.
  2. Eğer tavuk parçaları büyükse 2ye bölünür (ben böldüm).
  3. Tavuk sosla karıştırılıp en az 1 saat dolapta bekletilir. (ben 4- 5 saat kadar beklettim).
  4. Tavaya tavuklar dizilir. Sosta yağ kullanıldığı için tavaya yağ koymaya gerek yok.
  5. Kuru soğan soyulup tavanın ortasına bütün halde yerleştirilir.
  6. En küçük ocağa yerleştirilip yüksek ateşte açılır.
  7. Cızırdama sesi geldiği an ocak en kısığa alınıp kapağı kapatılır.
  8. Bu şekilde en küçük göz ve en kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar ağır ağır pişirilir.
  9. Suyunu çekince ateş arttırılıp iki tarafı da kızartılır.
Tavukları çevirirken dikkat edin, yumuşacık olduğu için dağılabilir ????.

Afiyet olsun ????.

Instagram: @tariflerim_ve_sunumlarim.

Tencerede Lokum Gibi Yumuşacık Tavuk Tandır Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,555Kullanıcılar
Üst Alt