iltasyazilim
FD Üye
Tencerede Mayalanan Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
*3 yumurta
*1 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı toz maya
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı şeker
*Aldığı kadar un
h 4Tencerede Mayalanan Poğaça Videolu Anlatımı
Tencerede Mayalanan Poğaça Tarifi Yapılışı Hayırlı geceler arkadaşlar Sizlere çok farklı bir şekilde poğaça yapımı İle geldim Tencerede ocağın altı açık İken hamuru yapılıyor bu poğaçanın İlk duyduğumda hemen denedim ve sonuç mükemmel
Ocağın altını en kısık ateşte açıp malzemeleri hızlı hızlı tencereye ekliyoruz İyice karıştırıp yavaş yavaş un ekliyoruz Un miktarı yaklaşık 45 sb civarında Hamuru hızlıca yoğurup ele yapışan bir kıvamda olana kadar un döküyoruz Videodaki gibi çok kuru olamayan yapışan bir hamur olmalı Çabuk toparlanan ve yoğururken mayalanmaya başlayan bir hamur Yoğurup Ocak’tan alıyoruz Kapağını kapatıp mayalanmaya bırakıyoruz Mayalandıktan sonra tekrar yoğurup gazını alıyoruz Mandalinadan küçük koparıp elimizle açıyoruz Kendi üzerine katlıyoruz boş poğaça şeklinde kapatıyoruz desem yalan olmaz herhalde Sonra tepsiye diziyoruz tepsi mayasına bırakıyoruz Yumurta sarısı ve azıcık sıvı yağ sürüp susam serpiyoruz 200 Derecede pişiyoruz kızarınca altı üstü soğumaya bırakıyoruz Arasına benim gibi domates peynir marul koyarak sandviç şeklinde servis edebilirsiniz Bu poğaça pastanelerin içi tok farklı bir poğaça tarzı oluyor ya onun gibi bir lezzette İstenirse iç malzemesi konularak da pişirilebilir Ben böyle tercih ettim Sizler de Deneyin bakalım beğenecek misiniz
*3 yumurta
*1 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı toz maya
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı şeker
*Aldığı kadar un
h 4Tencerede Mayalanan Poğaça Videolu Anlatımı
Tencerede Mayalanan Poğaça Tarifi Yapılışı Hayırlı geceler arkadaşlar Sizlere çok farklı bir şekilde poğaça yapımı İle geldim Tencerede ocağın altı açık İken hamuru yapılıyor bu poğaçanın İlk duyduğumda hemen denedim ve sonuç mükemmel
Ocağın altını en kısık ateşte açıp malzemeleri hızlı hızlı tencereye ekliyoruz İyice karıştırıp yavaş yavaş un ekliyoruz Un miktarı yaklaşık 45 sb civarında Hamuru hızlıca yoğurup ele yapışan bir kıvamda olana kadar un döküyoruz Videodaki gibi çok kuru olamayan yapışan bir hamur olmalı Çabuk toparlanan ve yoğururken mayalanmaya başlayan bir hamur Yoğurup Ocak’tan alıyoruz Kapağını kapatıp mayalanmaya bırakıyoruz Mayalandıktan sonra tekrar yoğurup gazını alıyoruz Mandalinadan küçük koparıp elimizle açıyoruz Kendi üzerine katlıyoruz boş poğaça şeklinde kapatıyoruz desem yalan olmaz herhalde Sonra tepsiye diziyoruz tepsi mayasına bırakıyoruz Yumurta sarısı ve azıcık sıvı yağ sürüp susam serpiyoruz 200 Derecede pişiyoruz kızarınca altı üstü soğumaya bırakıyoruz Arasına benim gibi domates peynir marul koyarak sandviç şeklinde servis edebilirsiniz Bu poğaça pastanelerin içi tok farklı bir poğaça tarzı oluyor ya onun gibi bir lezzette İstenirse iç malzemesi konularak da pişirilebilir Ben böyle tercih ettim Sizler de Deneyin bakalım beğenecek misiniz