iltasyazilim
FD Üye
Tencerede Pratik Patates Oturtma Tarifi İçin Malzemeler
*300 gr kıyma
*4 adet orta boy patates
*1 adet sivri biber
*3 diş sarımsak
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*2, 5 su bardağı sıcak su
*Sıvıyağ
*Pulbiber–karabiber–kekik
*Tuz
Tencerede Pratik Patates Oturtma Tarifi Yapılışı Selamün Aleyküm arkadaşlar;
Pratik ve bir o kadar da lezzetli bir tarif buyrun yapımına ;
Patateslerin kabuklarını soyup yıkayalım halka şeklinde ne kalın ne ince olacak şekilde keselim yemeği yapacağımız *tencereye göz kararı sıvı yağ koyup yemeklik doğradığımız soğan ve biberi soteleyelim ,üzerine kıymayı koyup kavuralım piştikten sonra salçaları, baharatları ,tuzu ve birazda su ekleyip kaynayınca kapatalım bir tabağa alalım
Tencerenin zeminine bir sıra patates dizelim üzerine harcın yarısını koyup her yerine gelecek şekilde yayalım tekrar patates dizelim kalan harcı da üzerine yayalım en üste tekrar patates kapatalım (yani 3 sıra patates dizelim 2 sıra kıymalı harç olacak)üzerine sıcak suyu ilave edip harlı ateşte kaynamaya başlayınca kısık ateşe alalım patatesler yumuşayana kadar pişirelim, servis esnasında üzerine kıyılmış maydanoz serpelim
AFİYET OLSUN
*300 gr kıyma
*4 adet orta boy patates
*1 adet sivri biber
*3 diş sarımsak
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*2, 5 su bardağı sıcak su
*Sıvıyağ
*Pulbiber–karabiber–kekik
*Tuz
Tencerede Pratik Patates Oturtma Tarifi Yapılışı Selamün Aleyküm arkadaşlar;
Pratik ve bir o kadar da lezzetli bir tarif buyrun yapımına ;
Patateslerin kabuklarını soyup yıkayalım halka şeklinde ne kalın ne ince olacak şekilde keselim yemeği yapacağımız *tencereye göz kararı sıvı yağ koyup yemeklik doğradığımız soğan ve biberi soteleyelim ,üzerine kıymayı koyup kavuralım piştikten sonra salçaları, baharatları ,tuzu ve birazda su ekleyip kaynayınca kapatalım bir tabağa alalım
Tencerenin zeminine bir sıra patates dizelim üzerine harcın yarısını koyup her yerine gelecek şekilde yayalım tekrar patates dizelim kalan harcı da üzerine yayalım en üste tekrar patates kapatalım (yani 3 sıra patates dizelim 2 sıra kıymalı harç olacak)üzerine sıcak suyu ilave edip harlı ateşte kaynamaya başlayınca kısık ateşe alalım patatesler yumuşayana kadar pişirelim, servis esnasında üzerine kıyılmış maydanoz serpelim
AFİYET OLSUN