iltasyazilim
FD Üye
Tencerede Yumuşacık Lavaş Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
*İki su bardağı su
*1 paket yaş maya
*1 çay kaşığı tuz
*Un
Tencerede Yumuşacık Lavaş Ekmeği Tarifi Yapılışı İli bardak ılık suda mayamızı eritiyoruz tuz ve biraz un ekleyip iyice karıştırıyoruz Ele yapışacak kıvamda olacak hamurumuz ( Kek hamurundan biraz sert olacak) Yarım saat kadar mayalandıktan sonra yumurta büyüklüğünde bezeler hazırlıyoruz Tenceremizi kısık ateşteki ocağa alıyoruz (Mümkünse tencereniz yapışmayan türden bi tencere olsun) bezelerimizi merdane ile çok ince olmayacak şekilde açıyoruz Hamurumuzu tenceremize alıyoruz ve kapağını kapatıyoruz kısık ateşte pişiriyoruz Afiyet olsun
*İki su bardağı su
*1 paket yaş maya
*1 çay kaşığı tuz
*Un
Tencerede Yumuşacık Lavaş Ekmeği Tarifi Yapılışı İli bardak ılık suda mayamızı eritiyoruz tuz ve biraz un ekleyip iyice karıştırıyoruz Ele yapışacak kıvamda olacak hamurumuz ( Kek hamurundan biraz sert olacak) Yarım saat kadar mayalandıktan sonra yumurta büyüklüğünde bezeler hazırlıyoruz Tenceremizi kısık ateşteki ocağa alıyoruz (Mümkünse tencereniz yapışmayan türden bi tencere olsun) bezelerimizi merdane ile çok ince olmayacak şekilde açıyoruz Hamurumuzu tenceremize alıyoruz ve kapağını kapatıyoruz kısık ateşte pişiriyoruz Afiyet olsun