Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tencerede Yumuşacık Lavaş Ekmeği

Tencerede Yumuşacık Lavaş Ekmeği

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Tencerede Yumuşacık Lavaş Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

*İki su bardağı su
*1 paket yaş maya
*1 çay kaşığı tuz
*Un

Tencerede Yumuşacık Lavaş Ekmeği Tarifi Yapılışı İli bardak ılık suda mayamızı eritiyoruz tuz ve biraz un ekleyip iyice karıştırıyoruz Ele yapışacak kıvamda olacak hamurumuz ( Kek hamurundan biraz sert olacak) Yarım saat kadar mayalandıktan sonra yumurta büyüklüğünde bezeler hazırlıyoruz Tenceremizi kısık ateşteki ocağa alıyoruz (Mümkünse tencereniz yapışmayan türden bi tencere olsun) bezelerimizi merdane ile çok ince olmayacak şekilde açıyoruz Hamurumuzu tenceremize alıyoruz ve kapağını kapatıyoruz kısık ateşte pişiriyoruz Afiyet olsun ;)
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt