Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Teokrasi nedir? Teokrasiyle yonetilen ulkeler hangileridir

Teokrasi nedir? Teokrasiyle yonetilen ulkeler hangileridir
0
155

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Teokrasi nedir, Teokrasi yonetim şekli, Teokratik yonetim, Teokrasi ile yonetilen ulkeler

Teokrasi dine dayalı yonetim bicimini tanımlamak icin kullanılan terim (Dinerki) Daha doğru bir anlatımla, dini otorite organlarının siyasi otorite organları yerine devlet idaresini elde tuttuğu devlet bicimidir Her ne kadar farklı algılanış bicimleri ve yorumları mevcut olsa da, teokrasi en yalın anlamda devlet işlerinden bir tur ruhban sınıfının sorumlu olduğu ve devlet işlerinin dini temellere dayandırılmaya calışıldığı sistemolarak tanımlanabilir

Teokrasi ile yonetilen ulkelerde hukuk sistemi dine dayandırılması gerekir, hukuki kararların en yuksek mercii bir tur ruhban sınıfıdır Teokratik sistemin dayandırıldığı dine gore ağırlığı ve onemi ceşitli olsa da, bu sistemde doğma mantığı ve akli durum goz onunde tutulur; coğu zaman mantıki, akli ve pratik durumlar kabul edilen dogmalara adapte edilmeye calışılır

Teokrasi İle Yonetilen Ulkeler

Endonezya, Suudi Arabistan, İran gibi ulkeler bu yonetim bicimiyle yonetilir

* Endonezya,
* Suudi Arabistan,
* İran
* Afganistan
* Moritanya
* Pakistan

Similar threads

Din Yönetimi nedir, Teokrasi yönetim şekli, Teokratik yönetim, Din Yönetimi ile yönetilen ülkeler Din Yönetimi dine dayalı idare biçimini ifade etmek için kullanılan terim (Dinerki) Daha doğru bir anlatımla, dini otorite organlarının siyasi otorite organları yerine devlet idaresini elde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
282
Cumhuriyetle Osmanlı yonetim bicimleri Cumhuriyet halkın yonetime katıldığı hatta tek egemen guc olduğu yonetim bicimidir Osmanlı devletinin yonetim şekli ise monarşidir Yani tek bir egemen kuvvet vardır O da padişahtır Omsanlının son zamanlarında meşrutiyet devrinde ise padişah bu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
180
Cumhuriyet ile diğer yonetim şekilleri arasındaki farklar Monarşi (ya da krallık) bir hukumdarın devlet başkanı olduğu bir yonetim bicimidir Bu hukumdar, Turkcede kral, imparator, şah, padişah, prens, emir gibi ceşitli adlar alabilir Bir monarşiyi diğer yonetim bicimlerinden ayıran en...
Cevaplar
0
Görüntüleme
163
Oligarşi nedir, Oligarşik yonetim bicimi, Oligarşiyle yonetilen ulkeler oligarşi; dece bir zumrenin yonetmesi neticesinde oluşan bir yonetim şekli olduğundan dolayı oligarşi ile yonetilen ulkelerde sınıf ayrımı vardır sınıf ayrımı olunca maddi ve manevi bir eşitsizlik olduğundan dolayı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
209
eğer bunun cevabını bana verirseniz bana cokk iyi bir iyilik yapmış olursunuz umarım Oligarşi Oligarşi, sadece belirli bir zumrenin bir ulkeyi yonetmesiyle ortaya cıkan yonetim bicimidir Yunancadaki 'az' ve 'yonetim' kelimelerinin birleşmesiyle oluşturulmuş bir kelimedir Genelde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
128
858,506Konular
982,855Mesajlar
33,082Kullanıcılar
iptvmaSon üye
Üst Alt