Teoman'dan yeni mektup teoman müziği bıraktı mı, bıraktı, bırakacak, 2011, son konserleri, mektup, mektubu, resimleri, haberleri burada arkadaşlar Daha önce :wwwbilgilihocamcommagaakanteomaninbasinaciklamasiveyazisihtml bu haberimizde Teoman'ın müziği bırakacağını açıklamıştık Melek'ler Teoman :wwwbilgilihocamcommagaakanteomaninbasinaciklamasiveyazisihtml buradaki açıklamalarından sonra, yeni bir mektup yazdı ve hayranlarına müziği neden teslim etmek istediğini ve bundan sonradan istediklerini yazdı Melek'lerim Buyrun, Teoman'ın son mektubu; 1548653670 1548653670 teomandanyenimektup5c4e946b11a0fteomandanyenimektup5c4e946b11a0f teomandanyenimektup5c4e946b11a0f Ünlü rock sanatçısı Teoman geçtiğimiz hafta resmi sitesinden müziği bıraktığını duyurmuştu Aldığı tepkiler sonrasında yeni bir tanımlama ihtiyacı daha duyan sanatçı bu defa sevenlerine ikinci bir mektup yazdı İşte Teoman'ın yazdığı ikinci mektup; Arkadaşlar bir mektup yazdım, hayatım değişti ! Gazeteye, internete bakmıyorum fakat herkes bana bunlardan bahsediyor Bütün da benim kaçtığım şey Konuyu sizlere daha cana yakın anlatmaya karar verdim Mektupta, edebiyatın şehvetine kapılıp metaforlar kullanmışım, son bir intihar saldırısıdedim, kendimi öldürüyorum zannedilmiş Hem de müzik için! pek da değil! Amcam arar, akrabalar arkadaşlar arar, merak ederler Hatta Teoman müziğe geri dönçağrıları yapılır, filan Abartmayalım lütfen Saldırı simgesel bir şeydi ve büyük ihtimalle beni sinirsel ve finansal açıdan mahvedecekti Değmeyeceğine ve belli başlı sorunumun orada olmadığına karar verdim Apaçık güya benim müzik dünyasına, sanat dünyasına bir kırgınlığım varmış gibi algılanmış sanırım Hayır Fakat Türk müzik sektörünün yanlış gidişatına gerçekten de çok kızgınım, öfkeliyim Adamakıllı değiştirilmesi gerekiyor Artık direkt olarak benim sorunum değil lakin müzisyenler özenli olsunlar, ayrıca müzik algısı, keza de müzik dünyası zor durumda Konu şu; normal bir hayatı aralıksız erteleyince, bundan başka ün gibi bir illet bundan böyle paçanızdan çekiyorsa, hayatınız baştan ediyorsa, sıkılıyorsunuz Yaşadığınız yaşam patinaj yapıyor, kayda değer bir değişiklik olmuyor, siz de sadece alışkın olduğunuz bir standard için çalışıp duruyorsunuz Türkiye'nin şartları iyileşmiyor Siz de artık deliriyor ve bu problemleri takıntı haline getiriyorsunuz Benim, hatasını iyice üzerime aldığım bir problemim var Bunu kendimi bildim bileli yapıyormuşum, şu müzisyenliksanatçılık meselesine gereğinden fazla takıntılı olduğumu farkedemedim Hayatımda bir sürü problemim, gerçekleştiremediğim isteklerim olduğunda bunlardan kaçmak için sanata pozitif sığındım Keza da artık müzikte yeni ürünler verebileceğime inancım da olmadığından, bunca vakit sonra bu biraz ayıp kaçıyor Daha yeni anlayabildim Çok uzun zamandır, müzik harici gerçekleştirmek istediklerimi söylüyorum, keza kendime, keza arkadaşlarıma; şunu yapacağım, bunu yapacağım diye o kadar uzun zamandır ama, artık ciddiye bile alınmıyorum Birazcık karıştırdım galiba, madde madde yazıyorum Benim gibi; 9 stüdyo albümü yapmış, çocukluğundan beri kendini gerçek dışı bir ressam olarak ciddiye almış, fazla çalışmış, çilesini çekmiş şarkılarına yeniden biraz edebiyat şehvetiyle kantergözyaşı akıtmış, gerçekten, yapacağını yapmış, yeni müzik stilleri bulacağına, yeni şarkılar yazacağına, yeni benzi atmış getireceğine inancı ve ricası olmayan ünden sıkılmış, daha adi ve gizli bir hayatı yaşamış arkadaşlarına özenen müzik sektörünün gidişatına bakıp, örneğin bir 10 yıl sonra , sadece sponsorlar yardımıyla konserler veren, şarkılarının değerini düşüren Teomanı itici ve açgözlü, kendi şarkılarının değerini düşüren biri olarak bulan… … sadece meşhur olduğundan, midesinin bulandığı millet kadar adının zikredilmesinden bundan böyle çok sıkılan… …ve bunun gibi bir fazla maddeyi yazabilecek … BEN müziği bırakıyorum Yalnızca ara verebilirdin vsdiyen insanlara cevabım ise şu; bu meslek benim hayatımın çok manâlı bir bölümü Para için filan değil, benim ona yüklediğim anlamlardan nedeniyle, biricik aşkım Eğer muhakkak bir karar vermezsem, her lahza kendimi kandırabilecek dek aşığım ona hala Ve bu sevgi alışılmışlık muhtemel bir ün ihtiyacı, beni ileride çirkinleştirecekse kendi gözümde, ben bunu reddediyorum Kendimden çok, şarkılarıma saygımdan nedeniyle Onları seviyorum ve kolluyorum bu şekilde bununla beraber kendimi de kolluyorum Açık olacağım; çok kısa bir zaman içerisinde, fazla sevdiğim iki insanı kaybettim Ve bu acıları halledemeyince, her zamanki formülümle müziğe sığındım Bundan Böyle zorlama geliyor İleride daha da güç gelecek Onlarla geçiremediğim vakitlere üzülüyorum Ve bundan sonra sevdiğim insanlarla daha pozitif birlikte olmak istiyorum Şarkılarımı yazdım, oradalar Dinlenilirlerse, sevilirlerse, yaşarlarsa fazla mutlu olacağım Fakat sadece alışkanlık nedeniyle, konserler verebilmek, oyunda kalabilmek namına savaşmayacağım, üstümü başımı kirletmeyeceğim Ortalık fazla çamurlu Durum bu dek doğrusu Abartmaya lüzum değil dememin nedeni bu Önümde iki tane konserim var 3 Eylül'de son konserimi veriyorum Ondan sonradan da, kendimi emekli ediyorum Yapmadığım, içimde kalan şeyleri yapacağım Gençlere ise müziği şiddetle nasihat ediyorum yine de Olağanüstü bir histir insanın şarkı yazması, söylemesi, çalması vs bundan başka isteğim olacak; son konserlerimle ilgili fazla drama yaratılmasın lütfen Bundan Böyle başka bir yaşam peşindeyim İçim rahat, şarkılarımı yazdım, onları kendi kendime çalacağım sadece Şayet de bir kaç dostuma Anekdot: Biraz sıcacık bırakılırsam, fazla mutlu olacağım (Medyatava) id