Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tepsi Böreği ( Baklavalık Yufkadan)

Tepsi Böreği ( Baklavalık Yufkadan)

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Tepsi Böreği ( Baklavalık Yufkadan) Tarifi İçin Malzemeler

*18 adet baklavalık yufka

Sosu için:

*1 su bardağı süt
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 yumurta
*1 çay kaşığı kabartma tozu

İç harç:

*1 küçük kuru soğan (Minik doğranmış)
*1 adet doğranmış kapya biber
*1 adet küp doğranmış domates
*250 gr lor peynir
*1 çay kaşığı kekik
*Peynir tuzsuz ise 1 çay kaşığı tuz

Tepsi Böreği ( Baklavalık Yufkadan) Tarifi Yapılışı Çıtır çıtır, iç harcıyla pizzayı anımsatan çok pratik bir börek Ben sahura yaptığım için koymadım ama sucuk da çok yakışır harcına
İç harcı için tüm malzemeleri bir tabakta karıştıralım Sos malzemelerini de bir kasede çırpalım
Kare borcamı az sıvı yağ ile yağlayalım 2 kat yufka serip sos sürelim Yufkaları elimizle parçalayarak üst üste serelim 2 yufkada bir sos sürelim 5 yufkada bir iç harç serpelim En son yufkayı parçalamadan tepsinin üzerine serip kenarlardan sarkanları elimizle keselim ki üstü düzgün dursun Kenarlardan çıkanları da bu yufkanın altına serelim Böreği dilimleyip kalan sosu üzerine yayalım 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık yarım saat iyice kızarana kadar pişirelim Üzerine bir bez örtüp 15 dakika dinlendirdikten sonra servis edelim Afiyet olsun

Similar threads

Baklavalık Yufkadan Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler *1 paket baklavalık yufka Sosu için: *1 su bardağı yoğurt *1 şişe soda *2 yumurta *Yarım su bardağı sıvı yağ *Tuz İçi için: *1 kalıp beyaz peynir *Yarım demet maydanoz *Pul biber Üzeri için: *2 yumurta sarısı *Susam...
Cevaplar
0
Görüntüleme
59
Baklavalık Yufkadan Muska Böreği Tarifi İçin Malzemeler *12 adet baklavalık yufka *2 kaşık yoğurt *Yarım çay bardağı su *Çeyrek çay bardağı sıvı yağ *8 İç harcı için; *15 yaprak ıspanak *1 su bardağı peynir (ben çömlek peyniri kullandım) *2 adet orta boy soğan *Pulbiber *Karabiber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
Baklavalık yufka ile el açması börek keyfini yaşamak isteyenlere özel eksiksiz bir tanım hazırladık. Dışı çıtır çıtır içi yumuşacık bir börek için baklavalık yufkadan börek tanımını kesinlikle denemelisiniz. Bu tanımda incecik yufkaları yırtamadan açıyor ve efsane iç materyalini hazırlayarak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
74
Baklavalık Yufkadan Çıtır Çıtır Bayram Böreği Tarifi İçin Malzemeler *1 paket baklavalık yufka *1 kg patates *1 yemek kaşığı salça iki adet kuru soğan *Yarım su bardağı sıvı yağ *Pul biber *Karabiber *Kimyon *Tuz Sosu için; *1 adet soda *1 s bardağı yoğurt *1 su bardağı sıvı yağ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
60
Baklavalık Yufkadan Çıtır Çıtır Kıymalı Börek Tarifi İçin Malzemeler *1 paket baklavalık yufka Kıymalı iç harç için : *Yarım kilo kadar kıyma *1 adet kuru soğan *1 çay kaşığı tuz *Yarım demet maydanoz *1 çay kaşığı karabiber Sosu için : *Yarım su bardağı süt *Yarım su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
54
858,496Konular
981,881Mesajlar
29,920Kullanıcılar
Üst Alt