Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tepsi Böreği

Tepsi Böreği

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Tepsi Böreği Tarifi İçin Malzemeler

*6 adet yufka

İçi için;

*Beyaz peynir
*Kaşar peynir

Sosu için;

*Yarım su bardağı tereyağ
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı süt
*1 yumurta

Tepsi Böreği Tarifi Yapılışı Fırın tepsisini yağlayarak bir adet yufka üzerine serilir Hazırlanan sostan yufkanın üzerine sürülür Bir yufka parçalanarak tepsinin üstüne serilir Üzerine bir kaç çeşit peynir ve maydanozdan oluşan harçtan koyuyoruz Peynirli katlara sos dökmüyoruz Üzerine yufka serilerek hazırlanan sostan tekrar sürülür Bir kat daha yufka serilir Peynirli harçtan serilir ve üstüne bir yufka daha konulup sostan dökülür Bir kat daha yufka serilip peynirli sostan dökülür Üzerine bir yufka daha serilip son peynirli katımız için kalan peynirleri döküyoruz Kalan yufkayıda üzerine serip kenarlara sarkan yufkayıda üzerine kapatarak böreğimizi dilimliyoruz Arta kalan sosu böreğin her yerine ıslak yer kalmayacak şekilde döküyoruz En az 2 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra 170 dc önceden ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir Yaklaşık 35 dk kadar pişiyor Pratik çok lezzetli ani gelen misafirlere pazar kahvaltılarına çok yakışacak bir tarif afiyet olsun

Similar threads

Peynirli Tepsi Böreği Tarifi İçin Malzemeler *5 adet yufka *Peynir (Ben lor ve yağlı peynir karışık kullandım) Sosu için; *1 yumurta *1 su bardağı sıvı yağ *1 su bardağı süt *(Peynir çok tuzluysa sosa tuz koymuyorum sizler damak zevkinize göre ayarlayın) Peynirli Tepsi Böreği Tarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
63
Peynirli Tepsi Böreği (Su Böreği Tadında) Tarifi İçin Malzemeler *5 adet yufka (Büyük boy fırın tepsisi için 6 veya 7 yufka olsa daha iyi olurmuş Benim börekler biraz ince oldu 5 yufka ile Siz dilerseniz öyle yapın ) Sosu için: *1 kase yoğurt *3 adet yumurta *1 fincan eritilmiş tereyağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
47
Sodalı Peynirli Tepsi Böreği Tarifi İçin Malzemeler *1 bardak süt *2 adet yumurta (1 tanesinin sarısı üzeri için) *1 bardak sıvı yağ *7 yufka (1 pakete eşit) *Peynir *Maydanoz *1 şişe maden suyu *Susam (İsteğe bağlı) Sodalı Peynirli Tepsi Böreği Tarifi Yapılışı 1 *İç harcı için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
89
Su Böreği Tadında Tepsi Böreği Tarifi İçin Malzemeler *6 adet günlük yufka Arası için; *Peynir (İstediğiniz peynirle yapabilirsiniz) *Maydanoz Sosu İçin; *2 su bardağı süt *1 çay bardağı sıvı yağ (Ben zeytinyağı kullandım) *2 adet yumurta Üzeri için; *1 adet yumurta ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
Tepsi Böreği Tarifi İçin Malzemeler *1 kg günlük yufka (5 ya da 6 adet) Sosu için: *1 su bardağı süt *1 su bardağı yoğurt *1 yumurta *Yarım su bardağı sıvı yağ *1 kabartma tozu İç harcı 1: *2 orta boy patates *1 orta boy soğan *1 diş sarımsak *Tuz *Yarım çay kaşığı kimyon *1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
858,476Konular
981,279Mesajlar
29,555Kullanıcılar
Üst Alt