iltasyazilim
FD Üye
Tepsi Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*2 paket yufka
İç malzeme için,
*5 adet haşlanmış patates
*1 adet kuru soğan
*Yarım demet maydanoz
*2 yemek kaşığı salça
*Yarım su bardağı sıvı yağ
Sosu için;
*4 yumurta
*2 bardak süt
*2 bardak yoğurt
*1 bardak sıvı yağ
*1 büyük soda
Tepsi Böreği Tarifi Yapılışı İlk başta patateslerimizi haşlayıp çatal yardımıyla püre galine getiriyoruz Bir tavaya yarım su bardağı yağımızı koyup ince ince doğradığımız kuru soğanları koyup kavuruyoruz Soğanlar kavrulunca içine 2 yemek kaşığı salça ekleyip az biraz tuz ve isteğe bağlı baharat ekleyip püre patateslerimizide ekleyip bir beş dakika pişirip kapatıyoruz Soğuyunca içine köy peyniri ve doğradığımız maydanozu ekleyip bir kenara alıyoruz ve sosumuzu hazırlamaya başlıyoruz
Önce soda hariç bütün sos malzemelerini bir güzel karıştırıyoruz Derin bir kapta iyice çırptığımız sosu en son sodamızı ekliyoruz
Derin yuvarlak veya fırın tepsisini altını yağlayıp fotoda gösterdiğim gibi hazırladığımız sosunuzdan açtığımız yufkaya her yerinde gelecek şekilde bol bol soslayıp sonra iç malzememizi koyup yuvarlayıp tepsiye eşit şekilde döndürerek tepsiyi dolduruyoruz
Kalan sosumuzuda bütün yufkalar bitince tüm tepsideki yufkalara döküp üstünede susam bol miktarda serpip fırına veriyoruz En az 45 dakika pişen içi pamuk dışı nar gibi kızaran böreğimiz hazır AFİYET OLSUN
*2 paket yufka
İç malzeme için,
*5 adet haşlanmış patates
*1 adet kuru soğan
*Yarım demet maydanoz
*2 yemek kaşığı salça
*Yarım su bardağı sıvı yağ
Sosu için;
*4 yumurta
*2 bardak süt
*2 bardak yoğurt
*1 bardak sıvı yağ
*1 büyük soda
Tepsi Böreği Tarifi Yapılışı İlk başta patateslerimizi haşlayıp çatal yardımıyla püre galine getiriyoruz Bir tavaya yarım su bardağı yağımızı koyup ince ince doğradığımız kuru soğanları koyup kavuruyoruz Soğanlar kavrulunca içine 2 yemek kaşığı salça ekleyip az biraz tuz ve isteğe bağlı baharat ekleyip püre patateslerimizide ekleyip bir beş dakika pişirip kapatıyoruz Soğuyunca içine köy peyniri ve doğradığımız maydanozu ekleyip bir kenara alıyoruz ve sosumuzu hazırlamaya başlıyoruz
Önce soda hariç bütün sos malzemelerini bir güzel karıştırıyoruz Derin bir kapta iyice çırptığımız sosu en son sodamızı ekliyoruz
Derin yuvarlak veya fırın tepsisini altını yağlayıp fotoda gösterdiğim gibi hazırladığımız sosunuzdan açtığımız yufkaya her yerinde gelecek şekilde bol bol soslayıp sonra iç malzememizi koyup yuvarlayıp tepsiye eşit şekilde döndürerek tepsiyi dolduruyoruz
Kalan sosumuzuda bütün yufkalar bitince tüm tepsideki yufkalara döküp üstünede susam bol miktarda serpip fırına veriyoruz En az 45 dakika pişen içi pamuk dışı nar gibi kızaran böreğimiz hazır AFİYET OLSUN