iltasyazilim
FD Üye
Tepsi Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
*3 su bardağı un (silme)
*1 su bardağı ilik su
*2 çay kaşığı tuz
Mayayı hazırlamak için:
*30 gr yaş maya
*Veya kuru mayayı köpürtmek*için
*10 gr kuru maya
*2 kaşık un
*12 su bardağı ılık*su
*1 yemek kaşığı şeker
Üzeri için:
*12 çay bardağı sıvı yağ
*12 çay bardağı süt
*12 çay bardağı susam
Tepsi Ekmeği Tarifi Yapılışı Eğer yaş maya kullanmıyorsanız, önce kuru mayayı hazırlamak gerekiyor: 10 gr kuru maya, 2 kaşık un, 12 su bardağı ılık*su, 1 yemek kaşığı şeker karıştırılır 10 dakika bekletilir Yaş maya kullanıyorsanız 30 gr yeterli olacaktır Derin bir kaba istenilen maya alınır üzerine 3 su bardağı un, 1 su bardağı su, 2 çay kaşığı tuz ilave edilir ve yoğrulur Üzeri kapatılır bir saat kadar mayalanmaya bırakılır*Orta boy tepsi hafif yağlanır*ve hamur tepsiye yayılır Üzerine bol bol sıvı yağ ve süt karışımı sürülür*ve susam serpilir Hamur yaklaşık*yarım saatte tepsi içinde mayalandırılır ve önceden ısıtılmış 190 derece fırında iyice kızarana kadar pişirilir Hafif tepside soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapılır*Ekmeği kahvaltı için hazırlamak isterseniz hamuru mayalayıp dolaba da kaldırabilirsiniz, sonra tepsiye yayıp biraz dinlendirin ve pişirin Afiyet olsun
*3 su bardağı un (silme)
*1 su bardağı ilik su
*2 çay kaşığı tuz
Mayayı hazırlamak için:
*30 gr yaş maya
*Veya kuru mayayı köpürtmek*için
*10 gr kuru maya
*2 kaşık un
*12 su bardağı ılık*su
*1 yemek kaşığı şeker
Üzeri için:
*12 çay bardağı sıvı yağ
*12 çay bardağı süt
*12 çay bardağı susam
Tepsi Ekmeği Tarifi Yapılışı Eğer yaş maya kullanmıyorsanız, önce kuru mayayı hazırlamak gerekiyor: 10 gr kuru maya, 2 kaşık un, 12 su bardağı ılık*su, 1 yemek kaşığı şeker karıştırılır 10 dakika bekletilir Yaş maya kullanıyorsanız 30 gr yeterli olacaktır Derin bir kaba istenilen maya alınır üzerine 3 su bardağı un, 1 su bardağı su, 2 çay kaşığı tuz ilave edilir ve yoğrulur Üzeri kapatılır bir saat kadar mayalanmaya bırakılır*Orta boy tepsi hafif yağlanır*ve hamur tepsiye yayılır Üzerine bol bol sıvı yağ ve süt karışımı sürülür*ve susam serpilir Hamur yaklaşık*yarım saatte tepsi içinde mayalandırılır ve önceden ısıtılmış 190 derece fırında iyice kızarana kadar pişirilir Hafif tepside soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapılır*Ekmeği kahvaltı için hazırlamak isterseniz hamuru mayalayıp dolaba da kaldırabilirsiniz, sonra tepsiye yayıp biraz dinlendirin ve pişirin Afiyet olsun