iltasyazilim
FD Üye
Tepsi Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler
*500 g kadayıf
*200 g tereyağ
*Ceviz
Şerbet için;
*35 su bardağı şeker
*45 su bardağı su
*4 damla limon suyu
Tepsi Kadayıf Tarifi Yapılışı
1
*Şerbeti hazırlanır Kaynamaya başladıktan 10 dk sonra limon suyu eklenir
*5 dk sonra da ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır
*Tereyağ eritilir ve kadayıf ile güzelce harmanlanır
*Borcama kadayıfın yarısı tepsiye dizilir El ile bastırılır
*Arasına bol ceviz eklenir
*Geri kalan kadayıf da üstüne eklenerek avuç içi ile bastırılır
*180 derece üzeri nar gibi kızarana kadar pişirilir
*Buz gibi şerbet sıcak tatlıya dökülür
*Afiyet olsun
*500 g kadayıf
*200 g tereyağ
*Ceviz
Şerbet için;
*35 su bardağı şeker
*45 su bardağı su
*4 damla limon suyu
Tepsi Kadayıf Tarifi Yapılışı
1
*Şerbeti hazırlanır Kaynamaya başladıktan 10 dk sonra limon suyu eklenir
*5 dk sonra da ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır
*Tereyağ eritilir ve kadayıf ile güzelce harmanlanır
*Borcama kadayıfın yarısı tepsiye dizilir El ile bastırılır
*Arasına bol ceviz eklenir
*Geri kalan kadayıf da üstüne eklenerek avuç içi ile bastırılır
*180 derece üzeri nar gibi kızarana kadar pişirilir
*Buz gibi şerbet sıcak tatlıya dökülür
*Afiyet olsun