iltasyazilim
FD Üye
1 kilo kemiksiz kuzu but
4 adet domates
16 diş sarımsak
4 adet beyaz soğan
16 adet köy biberi
1 çorba kaşığı tatlı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
1 bardak su
100gr tereyağ
Zeytinyağı
Pul biber
Kekik
Tuz,
karabiber
*Tepsiyi zeytinyağ ile iyice yağlayın *En alt kata küçük kuşbaşı dilimlediğiniz kuzu etini tabana iyice dizin *Soğanları elma dilim olarak 6ya bölün, biberlerin kafalarını kesin,sarımsakları bütün olarak kabuklarından ayırın ve etin içine hepsini muntazam olarak tek kat yerleştirin *Tereyağı parça parça tepsinin her tarafına yerleştirin *Tuz,karabiber ve pul biber serpin *1 bardak suyla biber ve domates salçasını sulandırın ve tepsiye muntazaman dökün *Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 1 saat 15 dk kadar pişirin *Fırından çıkmaya yakın üzerine tırnak pideleri yerleştirin 5 dakika da pidelerin ısınmasını bekleyin *Servis tabağına tırnak pideleri kesip kebabınızı üzerine servis ederek sunumu tamamlayın
KAYNAK:ARDANINMUTFAĞI
4 adet domates
16 diş sarımsak
4 adet beyaz soğan
16 adet köy biberi
1 çorba kaşığı tatlı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
1 bardak su
100gr tereyağ
Zeytinyağı
Pul biber
Kekik
Tuz,
karabiber
*Tepsiyi zeytinyağ ile iyice yağlayın *En alt kata küçük kuşbaşı dilimlediğiniz kuzu etini tabana iyice dizin *Soğanları elma dilim olarak 6ya bölün, biberlerin kafalarını kesin,sarımsakları bütün olarak kabuklarından ayırın ve etin içine hepsini muntazam olarak tek kat yerleştirin *Tereyağı parça parça tepsinin her tarafına yerleştirin *Tuz,karabiber ve pul biber serpin *1 bardak suyla biber ve domates salçasını sulandırın ve tepsiye muntazaman dökün *Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 1 saat 15 dk kadar pişirin *Fırından çıkmaya yakın üzerine tırnak pideleri yerleştirin 5 dakika da pidelerin ısınmasını bekleyin *Servis tabağına tırnak pideleri kesip kebabınızı üzerine servis ederek sunumu tamamlayın
KAYNAK:ARDANINMUTFAĞI