tepsi mantısı Malzemeler: Hamuru İçin 2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ 1 Adet Yumurta 1 Tatlı Kaşığı Tuz 6 Su Bardağı Un Yeterince Su Sosu İçin 1 Çorba Kaşığı Tereyağı 250 gr Kıyma 1 Adet Sivribiber 1 Çorba Kaşığı Salça HAZIRLANIŞI : Unun ortasını havuz gibi açıp, yumurta, su ve tuzla yoğurarak hamur yapalım Hamuru bezelere ayırarak 15 dakika bekletelim Bezelerden ince yufkalar açalım Yufkaları minik kareler biçiminde keselim Yıldız biçiminde katlayıp, yağladığımız tepsiye dizip, fırında kızartalım Sosu için; kıymayı yağda kavuralım Kıyılmış yeşil biberi ekleyip üstüne bir kadeh suda eritilmiş salçayı dökelim Sarmısaklı yoğurtla servis yapalım id