Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tepsi oruğu (mardin)

Tepsi oruğu (mardin)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
300 gr ince bulgur
1 kg yağsız dana kıyması
1 çorba kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı pul biber
2 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
20 gr kuşüzümü
20 gr çam fıstığı
30 gr ceviz içi
1 soğan
1 tatlı kaşığı un
30 gr tereyağı
Tuz
kimyon
Tepsi oruğu (Mardin) hazırlanışı
İnce bulguru ılık suda şişmesi için bekletin Biber salçası, un, toz kırmızı biber, tuz, karabiber ve kimyonu ilave edip yoğurun

Soğanı temizleyip kıyın Tereyağını tavada eritip soğanı kavurun Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin Kıyılmış maydanoz, kuşüzümü, çam fıstığı, ceviz içi, tuz ve pul biberi ekleyip tatlandırın Ocaktan alıp ılınmaya bırakın

Geniş ve düz bir tepsiye hamurun yarısını yayın Üzerine sırasıyla kavrulmuş kıymalı karışımı serpiştirin, bir kat daha kalan hamurdan kapatın Baklava deseni şeklinde kesip porsiyonlara ayırın Her dilimin üzerine çam fıstığı yerleştirin Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında rengi turuncu olana dek pişirin Dilimleyip sıcak servis yapın



 
858,481Konular
981,457Mesajlar
29,614Kullanıcılar
zazahshaSon üye
Üst Alt