iltasyazilim
FD Üye
300 gr ince bulgur
1 kg yağsız dana kıyması
1 çorba kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı pul biber
2 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
20 gr kuşüzümü
20 gr çam fıstığı
30 gr ceviz içi
1 soğan
1 tatlı kaşığı un
30 gr tereyağı
Tuz
kimyon
Tepsi oruğu (Mardin) hazırlanışı
İnce bulguru ılık suda şişmesi için bekletin Biber salçası, un, toz kırmızı biber, tuz, karabiber ve kimyonu ilave edip yoğurun
Soğanı temizleyip kıyın Tereyağını tavada eritip soğanı kavurun Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin Kıyılmış maydanoz, kuşüzümü, çam fıstığı, ceviz içi, tuz ve pul biberi ekleyip tatlandırın Ocaktan alıp ılınmaya bırakın
Geniş ve düz bir tepsiye hamurun yarısını yayın Üzerine sırasıyla kavrulmuş kıymalı karışımı serpiştirin, bir kat daha kalan hamurdan kapatın Baklava deseni şeklinde kesip porsiyonlara ayırın Her dilimin üzerine çam fıstığı yerleştirin Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında rengi turuncu olana dek pişirin Dilimleyip sıcak servis yapın
1 kg yağsız dana kıyması
1 çorba kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı pul biber
2 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
20 gr kuşüzümü
20 gr çam fıstığı
30 gr ceviz içi
1 soğan
1 tatlı kaşığı un
30 gr tereyağı
Tuz
kimyon
Tepsi oruğu (Mardin) hazırlanışı
İnce bulguru ılık suda şişmesi için bekletin Biber salçası, un, toz kırmızı biber, tuz, karabiber ve kimyonu ilave edip yoğurun
Soğanı temizleyip kıyın Tereyağını tavada eritip soğanı kavurun Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin Kıyılmış maydanoz, kuşüzümü, çam fıstığı, ceviz içi, tuz ve pul biberi ekleyip tatlandırın Ocaktan alıp ılınmaya bırakın
Geniş ve düz bir tepsiye hamurun yarısını yayın Üzerine sırasıyla kavrulmuş kıymalı karışımı serpiştirin, bir kat daha kalan hamurdan kapatın Baklava deseni şeklinde kesip porsiyonlara ayırın Her dilimin üzerine çam fıstığı yerleştirin Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında rengi turuncu olana dek pişirin Dilimleyip sıcak servis yapın