iltasyazilim
FD Üye
Tepside Biberli Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
*1 çay bardağı ılık süt
*1 çay bardağı zeytinyağı
*1 çay bardağı ılık su
*1 paket instant maya
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı şeker
*Aldığı kadar un
Üzeri için;
*3 orta boy kuru soğan
*1 yemek kaşığı salça
*Kırmızı pul biber
*Susam
Tepside Biberli Ekmek Tarifi Yapılışı Öncelikle hamuru için; süt, yağ ve su yoğurma kabına alınarak karıştırılır*Tuz ve şeker eklenir*Un ve maya eklenerek ele yapışmayacak bir hamur yoğrulur Üzeri örtülerek ılık*bir ortamda mayalanmaya bırakılır
Üzeri için soğanlar yemeklik doğranır ve zeytin yağında kavrulur Salça ve kırmızı pul biber eklenerek 23 dakika karıştırılır, kavrulup soğumaya bırakılır
Mayası gelen hamur yağlanmış fırın tepsisine yayılır Üzerine hazırlanan soğanlı iç harcı yerleştirilir *Son olarak susam serpilerek 200 derece ısıtılmış fırında pişirilir*Dilimleyerek servis edebilirsiniz Afiyet olsun
*1 çay bardağı ılık süt
*1 çay bardağı zeytinyağı
*1 çay bardağı ılık su
*1 paket instant maya
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı şeker
*Aldığı kadar un
Üzeri için;
*3 orta boy kuru soğan
*1 yemek kaşığı salça
*Kırmızı pul biber
*Susam
Tepside Biberli Ekmek Tarifi Yapılışı Öncelikle hamuru için; süt, yağ ve su yoğurma kabına alınarak karıştırılır*Tuz ve şeker eklenir*Un ve maya eklenerek ele yapışmayacak bir hamur yoğrulur Üzeri örtülerek ılık*bir ortamda mayalanmaya bırakılır
Üzeri için soğanlar yemeklik doğranır ve zeytin yağında kavrulur Salça ve kırmızı pul biber eklenerek 23 dakika karıştırılır, kavrulup soğumaya bırakılır
Mayası gelen hamur yağlanmış fırın tepsisine yayılır Üzerine hazırlanan soğanlı iç harcı yerleştirilir *Son olarak susam serpilerek 200 derece ısıtılmış fırında pişirilir*Dilimleyerek servis edebilirsiniz Afiyet olsun