iltasyazilim
FD Üye
MALZEME LİSTESİ:
800 gr kıyma
1 yumurta
1 soğan
2 diş sarımsak
1 tutam maydanoz
tuz
karabiber
PÜRESİ İÇİN:
5 patates
1 su b süt
2 çorba k tereyağı
tuz
karabiber
ÜZERİ İÇİN:
brokoli
hardal
ketçap
HAZIRLANIŞI:
Kıymayı karıştırma kabına alıyoruz Yumurtayı içine kırıyoruz Soğanı ve sarımsakları rendeliyoruz Maydanozları ince ince kıyıyoruz Tuzunu ve karabiberini atıyoruz Köfte malzemelerini iyice yoğuruyoruz Yağlanmış dikdörtgen cam fırın kabına köfte harcını koyuyoruz ve elimizle yayıyoruz Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz Püresi için, patatesleri soyuyoruz ve haşlıyoruz Patatesleri eziyoruz ve tencereye alıyoruz Tereyağınıyla beraber karıştırıyoruz
Yavaş yavaş sütü ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz Tuzunu ve karabiberini atıyoruz Brokoliyi çiçeklerine ayırıyoruz Kaynamış tuzlu suya atıyoruz ve yeşil rengini kaybetmeden çok fazla tutmadan sudan çıkarıyoruz Pişen köftenin üzerine püreyi koyup yayıyoruz Kenarlarına da brokolileri diziyoruz Üzerini hardal ve ketçapla süsleyerek servis ediyoruz
Kaynak : Oktay Usta
800 gr kıyma
1 yumurta
1 soğan
2 diş sarımsak
1 tutam maydanoz
tuz
karabiber
PÜRESİ İÇİN:
5 patates
1 su b süt
2 çorba k tereyağı
tuz
karabiber
ÜZERİ İÇİN:
brokoli
hardal
ketçap
HAZIRLANIŞI:
Kıymayı karıştırma kabına alıyoruz Yumurtayı içine kırıyoruz Soğanı ve sarımsakları rendeliyoruz Maydanozları ince ince kıyıyoruz Tuzunu ve karabiberini atıyoruz Köfte malzemelerini iyice yoğuruyoruz Yağlanmış dikdörtgen cam fırın kabına köfte harcını koyuyoruz ve elimizle yayıyoruz Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz Püresi için, patatesleri soyuyoruz ve haşlıyoruz Patatesleri eziyoruz ve tencereye alıyoruz Tereyağınıyla beraber karıştırıyoruz
Yavaş yavaş sütü ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz Tuzunu ve karabiberini atıyoruz Brokoliyi çiçeklerine ayırıyoruz Kaynamış tuzlu suya atıyoruz ve yeşil rengini kaybetmeden çok fazla tutmadan sudan çıkarıyoruz Pişen köftenin üzerine püreyi koyup yayıyoruz Kenarlarına da brokolileri diziyoruz Üzerini hardal ve ketçapla süsleyerek servis ediyoruz
Kaynak : Oktay Usta