iltasyazilim
FD Üye
Tepside Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*300 gram tel kadayıf
*2 yemek kaşığı tereyağı
İçi için
*Ceviz
*Vanilyalı dondurma
Şerbeti için
*2 su bardağı su
*1, 5 su bardağı şeker
Tepside Kadayıf Tatlısı Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz
Tereyağını eritip kadayıfa döküyoruz
Tel kadayıflarımızın yağı her yerine geçmesi için elimizde karıştırıyoruz
Sonra yağladığımız tepsimizi (ben yuvarlak küçük boy borcam kullandım) yağılıyoruz ve kadayıflarımızın yarısını tepsimize koyup elimizle bastırıyoruz
Düz bir şekil alınca robotta çektiğimiz ceviz içlerini üzerine yayıyoruz
Kalan kadayıflarımızı da koyup cevizlerin üzerini kapatıyoruz
Kadayıfların üzerine iyice bastırıp düz bir sekil aldırıyoruz ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz
Pişen tatlımızı pizza dilimleri şeklinde kesip soğumuş şerbetini döküp çekmesini bekliyoruz
Yanına dondurma ekleyip servis edebilirsiniz
*300 gram tel kadayıf
*2 yemek kaşığı tereyağı
İçi için
*Ceviz
*Vanilyalı dondurma
Şerbeti için
*2 su bardağı su
*1, 5 su bardağı şeker
Tepside Kadayıf Tatlısı Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz
Tereyağını eritip kadayıfa döküyoruz
Tel kadayıflarımızın yağı her yerine geçmesi için elimizde karıştırıyoruz
Sonra yağladığımız tepsimizi (ben yuvarlak küçük boy borcam kullandım) yağılıyoruz ve kadayıflarımızın yarısını tepsimize koyup elimizle bastırıyoruz
Düz bir şekil alınca robotta çektiğimiz ceviz içlerini üzerine yayıyoruz
Kalan kadayıflarımızı da koyup cevizlerin üzerini kapatıyoruz
Kadayıfların üzerine iyice bastırıp düz bir sekil aldırıyoruz ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz
Pişen tatlımızı pizza dilimleri şeklinde kesip soğumuş şerbetini döküp çekmesini bekliyoruz
Yanına dondurma ekleyip servis edebilirsiniz