Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Terayağlı Şehriyeli Bulgur Pilavı

Terayağlı Şehriyeli Bulgur Pilavı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Terayağlı Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

*1 buçuk su bardağı bulgur
*yarım çay bardağı şehriye
*1 yemek kaşığı tereyağ
*3 4 yemek kaşığı sıvı yağ
*3 buçuk su bardağı sıcak su
*yeteri kadar tuz

Terayağlı Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı Öncelikle bulgurumuzu yıkamakla başlıyoruz Yıkadığımız bulguru süzgece alıp suyunu süzüyoruz Tenceremize sıvı yağımızı koyuyoruz Daha sonra şehriyemizi koyup kavurmaya başlıyoruz Pembeleşene kadar kavuruyoruz Sonra tereyağımızı ekliyoruz Onunla da bir iki tur döndürdükten sonra bulguru ilave ediyoruz Tuzunu atıp 23 dk kavuruyoruz Daha sonra suyunu ilave edip kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz Su oranı bulgurun cinsine göre değişebilir arkadaşlar benim bulguruma 3 buçuk su bardağı yetti Eğer yeterli olmazsa altını kapatmadan az bişey daha su ilave edebilirsiniz
 
858,496Konular
981,690Mesajlar
29,767Kullanıcılar
sero_saplarSon üye
Üst Alt