iltasyazilim
FD Üye
Edepli Ekşili Köfte nasıl yapılır
Terbiyeli Ekşili Köfte
Malzemeler
köfte harcı:
500 gram kıyma 2 dilim bayat ekmek içi 1 nehir bardağından biraz eksik pirinç 1 tatlı kaşığı karbiber 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı nane 1 yumurta
tepsiye serpmek için:
2 yemek kaşığı un yarım demet doğranmış maydanoz 3 terbiyesi: 1 limonun suyu 2 yumurtanın sarısı
Terbiyeli Ekşili Köfte Tarifi
köftelerin hazırlanması:
Tüm malzemeleri iyi bi şekilde yoğurup köfte hamurunu hazırlayalım Hazırladığımız hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar alıp top top yuvarlayalım
tepsiye önce un sonra maydanoz ları alıp yuvarladığımız top top köfteleri koyalım
Uygun bir tencereye 1,5 litre kaynattığımız suyu ve tuzu dökelimÜzerine köfteleri de ekleyip pirinçler açılana kadar ortalama 15 dakika pişirin
terbiyesinin hazırlanması:
Yumurtaların beyazını ayırıp sarısını ve sıktığımız 1 limonun suyunu tel veya çatal yardımı ile iyice çırpalımHazırladığımız bu terbiyenin içine yavaşça
çırpmaya devam ederek kaynamakta olan köftenin suyundan 2 kepçe ekleyelim Burdaki amaç kesilmemesi içindir bu şekilde yapıp tencereye bu
terbiyeyide koyalım ve azıcık daha kaynatıp servise hazırlanmış hale getirelim
alıntı *
Terbiyeli Ekşili Köfte
Malzemeler
köfte harcı:
500 gram kıyma 2 dilim bayat ekmek içi 1 nehir bardağından biraz eksik pirinç 1 tatlı kaşığı karbiber 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı nane 1 yumurta
tepsiye serpmek için:
2 yemek kaşığı un yarım demet doğranmış maydanoz 3 terbiyesi: 1 limonun suyu 2 yumurtanın sarısı
Terbiyeli Ekşili Köfte Tarifi
köftelerin hazırlanması:
Tüm malzemeleri iyi bi şekilde yoğurup köfte hamurunu hazırlayalım Hazırladığımız hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar alıp top top yuvarlayalım
tepsiye önce un sonra maydanoz ları alıp yuvarladığımız top top köfteleri koyalım
Uygun bir tencereye 1,5 litre kaynattığımız suyu ve tuzu dökelimÜzerine köfteleri de ekleyip pirinçler açılana kadar ortalama 15 dakika pişirin
terbiyesinin hazırlanması:
Yumurtaların beyazını ayırıp sarısını ve sıktığımız 1 limonun suyunu tel veya çatal yardımı ile iyice çırpalımHazırladığımız bu terbiyenin içine yavaşça
çırpmaya devam ederek kaynamakta olan köftenin suyundan 2 kepçe ekleyelim Burdaki amaç kesilmemesi içindir bu şekilde yapıp tencereye bu
terbiyeyide koyalım ve azıcık daha kaynatıp servise hazırlanmış hale getirelim
alıntı *