iltasyazilim
FD Üye
Terbiyeli Ekşili Köfte Tarifi İçin Malzemeler
*800 gram dana kıyma
*15 gram tuz
*10 gram kara biber
*10 gram kimyon
*2 diş sarımsak
*100 gram kuru soğan
*1 çay kaşığı karbonat
*200 gram bayat ekmek içi
İsteğe göre;
*1 çay bardağı haşlanmış pirinç
*3 kg patates
*2 tek havuç
*1 yumurta sarısı
*500 gram yoğurt
*1 fincan un
*200 gram dana sarma yağ (sıvı yağ kullanmıyoruz )
Terbiyeli Ekşili Köfte Tarifi Yapılışı Patatesler elma dilim doğranır Havucu dikine ikiye ayırıp 5 ml kalınlığında kesilir Patateslerin üzerine çıkana kadar su konur, orta ateşte kaynamaya bırakılır 20 dakikaya hazır olur Sonra terbiyesi yapılır 1 fincan un 500 gr yoğurt 1 yumurta sarısı ılık suda çırpılır Sonra patatesler pişince içine bir kenardan azar azar terbiyesi dökülür (ateşin altı çok kısık olmalı dibine tutmaması için ) kıyma et halinde iken 200 gr dana sarma yağ atılır sarımsak soğan ekmek ile birlikte kıyma makinasından bir sefer çekilir Sonra içine tuzu karabiberi kimyonu ilave edilir Güzelce özleştirip tekrar kıyma makinasından çekilir (isteğe göre haşlanmış pirinç bir çay bardağı atılır)yoğrulur sonra bir tepsiye içine 1 fincan un atıp bıldırcın yumurtası büyüklüğünde koparılıp yuvarlanır 220 derece fırında 10 dakika köfteler fırınlanır Köfteler pişince tencerenin içine salınıp kaynadı mı kapatıp servis edilir Afiyet olsun Ortalama 20 kişiliktir
*800 gram dana kıyma
*15 gram tuz
*10 gram kara biber
*10 gram kimyon
*2 diş sarımsak
*100 gram kuru soğan
*1 çay kaşığı karbonat
*200 gram bayat ekmek içi
İsteğe göre;
*1 çay bardağı haşlanmış pirinç
*3 kg patates
*2 tek havuç
*1 yumurta sarısı
*500 gram yoğurt
*1 fincan un
*200 gram dana sarma yağ (sıvı yağ kullanmıyoruz )
Terbiyeli Ekşili Köfte Tarifi Yapılışı Patatesler elma dilim doğranır Havucu dikine ikiye ayırıp 5 ml kalınlığında kesilir Patateslerin üzerine çıkana kadar su konur, orta ateşte kaynamaya bırakılır 20 dakikaya hazır olur Sonra terbiyesi yapılır 1 fincan un 500 gr yoğurt 1 yumurta sarısı ılık suda çırpılır Sonra patatesler pişince içine bir kenardan azar azar terbiyesi dökülür (ateşin altı çok kısık olmalı dibine tutmaması için ) kıyma et halinde iken 200 gr dana sarma yağ atılır sarımsak soğan ekmek ile birlikte kıyma makinasından bir sefer çekilir Sonra içine tuzu karabiberi kimyonu ilave edilir Güzelce özleştirip tekrar kıyma makinasından çekilir (isteğe göre haşlanmış pirinç bir çay bardağı atılır)yoğrulur sonra bir tepsiye içine 1 fincan un atıp bıldırcın yumurtası büyüklüğünde koparılıp yuvarlanır 220 derece fırında 10 dakika köfteler fırınlanır Köfteler pişince tencerenin içine salınıp kaynadı mı kapatıp servis edilir Afiyet olsun Ortalama 20 kişiliktir