iltasyazilim
FD Üye
Terbiyeli Et Suyu Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
*3 su bardağı et suyu
*2 su bardağı su
*1 fincan arpa şehriye
*1 su bardağı yoğurt
*1 adet yumurta
*1 yemek kaşığı un
*2 diş sarımsak
*1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için;
*2 yemek kaşığı tereyağı
*Pul biber
Terbiyeli Et Suyu Çorbası Tarifi Yapılışı Öncelikle et suyu ile su tencereye koyulur ve ocağın üzerinde kaynamaya bırakılır Kaynayıncaya şehriye ilave edilir Şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirilir
Terbiyesi için gerekli olan yoğurt, yumurta ve un bir kap içerisinde tel çırpıcı yardımı ile pürüzsüz bir hal alana kadar çırpılır
Terbiyenin içerisine kaynamakta olan et suyundan 12 kepçe ilave edilip karıştırılır ve terbiyenin ılınması sağlanır
Hazırlanan terbiye, kaynamakta olan et suyuna azar azar ve bir yandan da karıştırarak ilave edilir Kaynayıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirilir
!!! Bu sayede çorbanın kesilmesi engellenmiş olur
Çorba kaynamaya başlayınca içerisine 2 adet sarımsak rendesi ilave edilir ve 23 dakika kaynatılır
Son olarak çorbanın tuzu dökülür ve hazırlanan çorba ocaktan alınır
Tavaya tereyağı ve pul biber koyulup yakmadan kızdırılır
Elde edilen yağ sosu, çorbanın üzerine dökülüp servis edilir
Afiyet olsun
*3 su bardağı et suyu
*2 su bardağı su
*1 fincan arpa şehriye
*1 su bardağı yoğurt
*1 adet yumurta
*1 yemek kaşığı un
*2 diş sarımsak
*1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için;
*2 yemek kaşığı tereyağı
*Pul biber
Terbiyeli Et Suyu Çorbası Tarifi Yapılışı Öncelikle et suyu ile su tencereye koyulur ve ocağın üzerinde kaynamaya bırakılır Kaynayıncaya şehriye ilave edilir Şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirilir
Terbiyesi için gerekli olan yoğurt, yumurta ve un bir kap içerisinde tel çırpıcı yardımı ile pürüzsüz bir hal alana kadar çırpılır
Terbiyenin içerisine kaynamakta olan et suyundan 12 kepçe ilave edilip karıştırılır ve terbiyenin ılınması sağlanır
Hazırlanan terbiye, kaynamakta olan et suyuna azar azar ve bir yandan da karıştırarak ilave edilir Kaynayıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirilir
!!! Bu sayede çorbanın kesilmesi engellenmiş olur
Çorba kaynamaya başlayınca içerisine 2 adet sarımsak rendesi ilave edilir ve 23 dakika kaynatılır
Son olarak çorbanın tuzu dökülür ve hazırlanan çorba ocaktan alınır
Tavaya tereyağı ve pul biber koyulup yakmadan kızdırılır
Elde edilen yağ sosu, çorbanın üzerine dökülüp servis edilir
Afiyet olsun