Edepli işkembe çorbası tarifi terbiyeli işkembe çorbası yemek yemek tarifi İşkembe çorbasının terbiyesi nasıl yapılır Özellikle soğuk kış sabahlarında ya da sabahleyin içten tan ağardığında, kuytu pideyle enfes giden işkembe çorbasının teybiyeli olanının tarifini sunuyoruz bu yazımızda sizlereterbiyeliiskembecorbasitarifi5c4f1ade1dea9alt Buyrun Melek'ler, işkembe çorbası tarifi hemde terbiyeli, çok terbiyeli efenditerbiyeliiskembecorbasitarifi5c4f1ade1dea9alt 1548688089 1548688089 terbiyeliiskembecorbasitarifi5c4f1ade7e93fterbiyeliiskembecorbasitarifi5c4f1ade7e93f terbiyeliiskembecorbasitarifi5c4f1ade7e93f Edep Malzemeleri: 1 Yemek Yemek Kaşığı ‘tepeli’ Un 12 ‘yarım’ Limon Suyu 2 Adet Yumurta Sarısı 1 Çay Bardağı Soğuk Su Terbiyenin Hazırlanması: İşkembeler haşlandıktan sonra, bir kap içerisine 1 yemek yemek kaşığı tepeli un, 2 adet yumurta sarısı, yarım limon suyu, 1 dere bardağı soğuk su katılacak ve bir hoş çırpılacak Karışım kabı içerisinde bekletilecek Düdüklü tencereye işkembe parçalarını, 1 diş soyulmuş bütün sarımsak, 14 kabuklu limon parçası, 1 tatlı kaşığı tuz, 12 su bardağı su konulacak, düdüklünün kapağı kapatılacak Düdüklü tencerede işkembe parçaları yumuşayıncaya kadar pişirilecek Haşlanan işkembe parçaları bir kap içerisine alınacak Tencerede kalan işkembe suyu ocakta bitmiş kaynatılacak İşkembe parçaları tercihinize göre ‘küçük ya da iri’ doğranacak Doğranan parçalar tencere’ye aktarılacak Tencere kaynadıktan sonradan, bir kepçe işkembe suyu alınacak ve nezaket içerisine ek edilecek, karıştırılacak Bu karışım tencereye katılacak ve karıştırılacak Tencere 5 dakika vakit ile bitmiş kaynatılacak ve ocak söndürülecek 1 yemek kaşığı tereyağı eritilecek, üstüne 1 dere kaşığı pul biber ilave edilecek yakılmadan kavrulacak, bu karışım çorbanın üstüne dökülecek Ezilmiş sarımsak ve sirke karışımı ile işkembe çorbanızı servis edebilirsiniz