Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Terbiyeli Köfte

Terbiyeli Köfte

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Terbiyeli Köfte Tarifi İçin Malzemeler

*1 adet kereviz
*1 adet soğan
*1 adet patates
*1 adet havuç
*250 gram kıyma
*1 avuç pirinç
*1 yeme kaşığı zeytinyağı
*Kerevizin yaprakları

Terbiyesi için;

*1 yumurta sarısı
*Yarım limon suyu
*Pişmekte olan yemeğimizin suyu (3 yemek kaşığı )

Terbiyeli Köfte Tarifi Yapılışı Öncelikle 1 adet kerevizimizi güzelce soyup parçalar halinde kesiyorum 1 havucumu soyup yine küçük küçük dilim halinde kesiyorum 1 adet patatesimi de aynı şekilde küçük küçük doğrayıp hepsini kararmasın diye suda bekletiyorum Derin bir kapta 250 gram kıyma bir avuç pirinç 1 adet soğanı rendeleyip içine atıyorum 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile yoğuruyorum ,yoğurma işlemi bittikten sonra bir tabağa un döküp yoğurduğum kıymayı küçük küçük yuvarlaklar haline getirip unlu tabağıma diziyorum Tencereme su doldurup ocağa alıyorum şu kaynamaya başlayınca içine kararmasın diye suda beklettiğim kereviz patates ve havuçları atıyorum Yumuşamaya başlayınca içine ünlü küçük yuvarlak köftelerimi yavaşta bırakıyorum sonra kereviz yapraklarını yıkayıp içine atıyorum ve tenceremin kapağını kapatıp pişirmeye başlıyorum Diğer bir tabakta terbiyesi için 1 yumurta sarısı ve yarım limon suyunu iyice karıştırıyorum iyice yemeğim pişince yemeğimin suyundan 3 yemek kaşığı alıp terbiye için hazırladığım yumurta sarısı ve limon suyu karışımının içine ekliyorum Güzelce karıştırarak yavaş yavaş yemeğin içine döküyorum 1 taşım kaynadıktan sonra yemeğimin altını kapatıyorum

858,496Konular
982,239Mesajlar
30,152Kullanıcılar
SeroxanSon üye
Üst Alt