iltasyazilim
FD Üye
Terbiyeli Nohutlu Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım tavuk göğsü
*1 su bardağı haşlanmış nohut(ben önceden haşlayıp dolaba atıyorum)
*Yarım su bardağından fazla şehriye tel, arpa
*1 çorba kase yoğurt
*1 kaşık tepeleme un
*1, 5 kaşık tereyağ
*Nane, tuz
*Tavukları haşladıgımız su 5 bardak
*Limon
Terbiyeli Nohutlu Tavuk Çorbası Tarifi Yapılışı Öncelikle tavuk göğsünü 5 bardak suda haşlıyalım Haşlanan göğsü, soğutup didikliyelim Tenceredeki tavuk suyuna 2 bardak daha sıcak su ekleyelim İçerisine; tel şehriyeyi, haşlanmış nohutu, ve didiklenmiş tavuğu ekleyelim ve şehriye pişene kadar orta ateşte 10dk kaynatalım Şehriye pişince içerisinde, altını kısalım ocağın Başka bir kapta, yoğurt ve unu topak olmayana kadar çırpalım içerisine 1 limon suyu sıkalım tuz atalım istenilen ölçüde Çorbanın suyundan bir kepçe yoğurda alıp ılıştırarak, çorbamıza ekliyelim bir iki taşım kaynatalım un kokusu gitsin Küçük bir tavada tereyağ ,az sıvı yağ(tereyağ yanmasın diye) ,nane kavuralım 1dk yeterli Daha sonra çorbamıza ekleyip bir dk daha kaynatıp ocağı kapatalım
Afıyet olsun
Not: Bu tarifte Filiz Makarna çalışması vardır Tarif için bu marka ürün kullanmak şart değildir
*Yarım tavuk göğsü
*1 su bardağı haşlanmış nohut(ben önceden haşlayıp dolaba atıyorum)
*Yarım su bardağından fazla şehriye tel, arpa
*1 çorba kase yoğurt
*1 kaşık tepeleme un
*1, 5 kaşık tereyağ
*Nane, tuz
*Tavukları haşladıgımız su 5 bardak
*Limon
Terbiyeli Nohutlu Tavuk Çorbası Tarifi Yapılışı Öncelikle tavuk göğsünü 5 bardak suda haşlıyalım Haşlanan göğsü, soğutup didikliyelim Tenceredeki tavuk suyuna 2 bardak daha sıcak su ekleyelim İçerisine; tel şehriyeyi, haşlanmış nohutu, ve didiklenmiş tavuğu ekleyelim ve şehriye pişene kadar orta ateşte 10dk kaynatalım Şehriye pişince içerisinde, altını kısalım ocağın Başka bir kapta, yoğurt ve unu topak olmayana kadar çırpalım içerisine 1 limon suyu sıkalım tuz atalım istenilen ölçüde Çorbanın suyundan bir kepçe yoğurda alıp ılıştırarak, çorbamıza ekliyelim bir iki taşım kaynatalım un kokusu gitsin Küçük bir tavada tereyağ ,az sıvı yağ(tereyağ yanmasın diye) ,nane kavuralım 1dk yeterli Daha sonra çorbamıza ekleyip bir dk daha kaynatıp ocağı kapatalım
Afıyet olsun
Not: Bu tarifte Filiz Makarna çalışması vardır Tarif için bu marka ürün kullanmak şart değildir