Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Terbiyeli Pırasa Çorbası

Terbiyeli Pırasa Çorbası

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Terbiyeli Pırasa Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

*Yarım kilo pırasa
*1 adet kuru soğan
*1 yemek kaşığı domates salçasi
*Yarım kase ev eriştesi
*Sıvıyağ

Terbiyesi için;

*Tereyağı
*1 adet yumurta sarısı
*Yarım yemek kaşığı un
*Kuru nane
*2 diş sarımsak

Terbiyeli Pırasa Çorbası Tarifi Yapılışı Pırasadan böyle güzel çorba olabileceğini, ancak tadınca öğrendim Harika bir lezzet
Pırasalar minik minik doğranır, alırken en incelerini almanızı öneriyorum
Tencereye biraz sıvı yağ koyup, soğanı hafif çevirin, salçasını ekleyin, hafif çevirin, pırasaların üzerini 12 parmak asacak kadar suyunu ve tuzunu ekleyip kapağını kapatın
Pırasalar pişmeye yakın ev eriştesini ekleyin ve kaynamaya devam etsin
Altını kapatmaya yakin, terbiyesini ekleyin Terbiyesi: un, bir yumurta sarisi, bir çay bardağı soğuk su iyice çırpılır, (ben blender da yapıyorum) Kaynayan çorbaya ilave edilir, bunlarda 5 dk Beraberce kaynar
Üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı, bolca kuru nane, (mümkünse kuru yaprak nane), 2 diş ince doğranmış sarımsak, ocakta biraz çevrildikten sonra çorbanın üzerine dökülür ve 12 dk sonra altı kapatılır Olmazsa olmazı üzerine dökülen tereyağ, bol kuru nane ve sarımsak karışımı, lezzeti katlayan bu İsterseniz yerken tabağınıza birkac damla limonda sıkabilirsiniz Afiyet olsun

858,499Konular
982,584Mesajlar
30,351Kullanıcılar
kerimcan98Son üye
Üst Alt