Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Terbiyeli Sulu Köfte

Terbiyeli Sulu Köfte
0
103

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Terbiyeli Sulu Köfte Tarifi İçin Malzemeler KÖFTESİ İÇİN 250 gr kıymaYarım su bardağı un1 nehir bardağı irmikYarım su bardağı ince bulgur1 yumurtaKarabiberToz biberÇok az zerdeçalTuzlu TERBİYESİ İÇİN 2 yemek yemek kaşığı un1 limon1 su bardağı su3 diş sarımsakGarnitür1 patates1 havuç Edepli Sulu Köfte Tarifi Yapılışı Başlangıçta köftelerle başlıyoruz bir vahşi kıymayı unu irmiği bulguru yumurta ve baharatlarımızı alıp tamamen yoğuruyoruz Kıvam almazsa ince bulgur yada un ekleyebilirsinizKöftelerimizi istediğimiz büyüklükte yuvarlayıp (ben birazcık kocaman seçim ediyorum) unladığımız tepsiye alıyoruz ve dinlenmesi için buzdolabına alıyoruzdiğer taraftan küp küp doğradığımız patatesleri ve yuvarlak doğradığımız havuçlar suyun içinde haşlıyoruz (suyun miktarı yapacağımız yemeğin tüm suyu dek olmalı sonra köfteleri bu suya atacağız) sebzeler pişmek üzereyken köftelerimizi bu suya dahil ediyoruzKöftelerimiz pıztıktan sonradan bir kasenin içinde limonu rendelenmiş sarımsağı unu ve suyu karıştırıp terbiyemizi elde ediyoruz ve bu karışımı yemeğimize ekliyoruz 5 dk değin kıvam alana dek kaynatıp altını kapatıyoruz ve yemeğimiz hazır ANEKDOT: Servis yaparken yanında limon nasihat ediyorum eksili daha nefis oluyorol sizlere bilgilihocamcom farkıyla sunulmuştur

858,497Konular
982,004Mesajlar
29,988Kullanıcılar
cnrkl_77Son üye
Üst Alt