iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
1 kg süt kuzusu (but tarafı tercih edilmelidir)
15 limonun suyu
3 kahve fincanı su
14 adet arpacık soğanı
2 çay kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı margarin
3 adet yumurtanın sarısı
tuz
4 Kişilik
HAZIRLANIŞI
Budunun kemiğini çıkarın ve etinin ince derisini soyun Daha sonra budu, yumurta iriliğinde parçalar halinde doğrayıp, bir tencereye koyun Margarin ve kabuklarını soyduğunuz arpacık soğanlarını bütün olarak üzerine ilave edip, hafif ateşte pişmeye bırakın Her 15 dakikada bir tencereye yarım kahve fincanı su katarak etleri iyice yumuşayıncaya dek, 1 l5 saat pişirin Eter piştiğinde başka bir kaba üç adet yumurtanın sarısı, bir kahve fincanı su ve 15 limonun suyunu koyun, bunları iyice çırparak köpürtün Böylelikle hazırladığınız terbiyeyi, etlerin üzerine döküp, karıştırın ve 12 dakika kadar sonra tencereyi ateşten alıp, sıcak servis yapın
1 kg süt kuzusu (but tarafı tercih edilmelidir)
15 limonun suyu
3 kahve fincanı su
14 adet arpacık soğanı
2 çay kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı margarin
3 adet yumurtanın sarısı
tuz
4 Kişilik
HAZIRLANIŞI
Budunun kemiğini çıkarın ve etinin ince derisini soyun Daha sonra budu, yumurta iriliğinde parçalar halinde doğrayıp, bir tencereye koyun Margarin ve kabuklarını soyduğunuz arpacık soğanlarını bütün olarak üzerine ilave edip, hafif ateşte pişmeye bırakın Her 15 dakikada bir tencereye yarım kahve fincanı su katarak etleri iyice yumuşayıncaya dek, 1 l5 saat pişirin Eter piştiğinde başka bir kaba üç adet yumurtanın sarısı, bir kahve fincanı su ve 15 limonun suyunu koyun, bunları iyice çırparak köpürtün Böylelikle hazırladığınız terbiyeyi, etlerin üzerine döküp, karıştırın ve 12 dakika kadar sonra tencereyi ateşten alıp, sıcak servis yapın