iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
15 su bardağı ılık süt
1 buçuk su bardağı ılık su
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı erimiş tereyağı
2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
1 paket instant maya
3 yemek kaşığı şeker
15 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un( yarım su bardağı erimiş tereyağı açmaların aralarını yağlamak için)
Üzerine serpmek için;
Susam
Hazırlanışı
Öncelikle bütün sıvı malzemeler kaba konur şeker ilave edilir instant maya ilave edilir, tuz ilave edilir, daha sonra aldığı kadar un ilave edilerek ele yapışma kıvamında bir hamur hazırlanır ,yaklaşık 30 dakika mayalandırılır ,hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alınarak tezgah üstünde elle açılır, tereyağı ile yağlanır rulo şeklinde sarılıp iki ucu birleştirilerek açma şekli verilir ,tepside 15 dakika mayalandırıldıktan sonra yumurta sarısı sürülür Susam serpilir 190 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
15 su bardağı ılık süt
1 buçuk su bardağı ılık su
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı erimiş tereyağı
2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
1 paket instant maya
3 yemek kaşığı şeker
15 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un( yarım su bardağı erimiş tereyağı açmaların aralarını yağlamak için)
Üzerine serpmek için;
Susam
Hazırlanışı
Öncelikle bütün sıvı malzemeler kaba konur şeker ilave edilir instant maya ilave edilir, tuz ilave edilir, daha sonra aldığı kadar un ilave edilerek ele yapışma kıvamında bir hamur hazırlanır ,yaklaşık 30 dakika mayalandırılır ,hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alınarak tezgah üstünde elle açılır, tereyağı ile yağlanır rulo şeklinde sarılıp iki ucu birleştirilerek açma şekli verilir ,tepside 15 dakika mayalandırıldıktan sonra yumurta sarısı sürülür Susam serpilir 190 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız