iltasyazilim
FD Üye
Tere Yağlı Mısırlı Pilav Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı pirinç
*1 çay bardağından biraz eksik dondurulmuş mısır
*1 Kahve fincanı sıvı yağ
*1 kibrit kutusu büyüklüğünde margarin
*Tuz
*2 adat küp şeker
*4 damla limon suyu
*1 çay kaşığı kara biber
*1 kibrit kutusu büyüklüğünde tereyağı
Tere Yağlı Mısırlı Pilav Tarifi Yapılışı Sıvı yağ margarin eritilir, yıkanmış pirinç yağa eklenir ,5 dakika kısık ateşte kavrulur,*4 su bardağı et suyu veya normal içme suyu eklenir şeker, tuz, mısır, limon suyu, karabiber eklenir tencerenin kapağını kapatıp kaynamaya bırakıyoruz kaynayınca içine tereyağını ilave ediyoruz ,ocağın altını iyice kısıyoruz Pilav tamamen suyunu çekince ateşten alıp üzerine kagıt havlu bırakıp bir örtüye sarıp 15 dakika dinlendiriyoruz sunuma hazırdır AFiYET OLSUN
*2 su bardağı pirinç
*1 çay bardağından biraz eksik dondurulmuş mısır
*1 Kahve fincanı sıvı yağ
*1 kibrit kutusu büyüklüğünde margarin
*Tuz
*2 adat küp şeker
*4 damla limon suyu
*1 çay kaşığı kara biber
*1 kibrit kutusu büyüklüğünde tereyağı
Tere Yağlı Mısırlı Pilav Tarifi Yapılışı Sıvı yağ margarin eritilir, yıkanmış pirinç yağa eklenir ,5 dakika kısık ateşte kavrulur,*4 su bardağı et suyu veya normal içme suyu eklenir şeker, tuz, mısır, limon suyu, karabiber eklenir tencerenin kapağını kapatıp kaynamaya bırakıyoruz kaynayınca içine tereyağını ilave ediyoruz ,ocağın altını iyice kısıyoruz Pilav tamamen suyunu çekince ateşten alıp üzerine kagıt havlu bırakıp bir örtüye sarıp 15 dakika dinlendiriyoruz sunuma hazırdır AFiYET OLSUN