Evet tüm bunları yaparak kişilerin hayatını tehlikeye atmak umurumda mı? Tabi ki değil. Neden? Zira herkesin söylediğinden farklı bir şey söyledim ve artık popülerim. Servetime servet katıyorum.
Zira para benim için her şeydir. Para insan sıhhatinden, psikolojisinden, hayatından çok daha kıymetlidir. İşte televizyonlara çıkıp kendini diyetisyen olarak tanıtan ‘bilimin söylediğinden farklı bir şey söyleyerek’ tanınan olan, gerçek mesleği kardiyolog, dahiliye kompetanı, pratisyen doktor, aktar, vücut eğitimi muallimi, hayat koçu ve velev mühendis olan, para müptelası beşerler tam olarak bunu yapıyorlar. Sizlerin hayatı onlar için bir hiç.
Size önerdikleri tereyağı kalbinize ve damarlarınıza kısa ve uzun vadede neler yapıyor, ömrünüzü kaç yıl kısaltıyor? Televizyonda sadece daha ziyade para kazanmak ismine yaptıkları bardak bardak zeytinyağı içme şaklabanlığı ne için ‘Konyalı teyzemizin’?
Dağdan bayırdan topladıkları otların içeriğinde tedavi edici özelliği olduğu yahut zayıflattığı tez edilen etken unsur dozajı nedir? Bu otların kısa vadeli tasarrufta karaciğer yağlanması, orta vadeli tasarrufta toksik hepatit, uzun vadeli tasarrufta siroza sebep olması, bu otlardan ayda milyonlarca lira kazanan ‘sihirbaz Mandrakenin’ ne kadar umurunda?
Kaçak işlettiği zayıflama kamplarını nazi kamplarına çevirip kişileri mevte götüren, para kazanmayı ‘zafer kazanmak’ sayıp ‘ zafere giden her yol mübahtır’ mantığıyla hareket eden tabip amcalarımızın müşterilerinin vefatı ne kadar umurunda?
Her gün gazetelerde uzunluk boy diyetler paylaşıp, diyabet hastası bireye, tansiyon hastası bireye, kalp hastası bireye yahut sağlıklı bireye tıpkı diyeti önerip kişilerin uzun vadede hayatını tehlikeye atan ‘din vazifelisi amcalarımızın evladı’ ağabeyimizin umurunda mısınız? Asla.
Herkesin söylediğinin aksini söylüyor diye tanınan olan. Ve tanınan insanın söylediği her hengam akıllıcadır diye düşünüp, onlara uyan halkımız yüzünden hem ferdî hem toplumsal sıhhatimiz bozulmakta. Fizyolojik ve ruhsal olarak çöken bir topluluk oluşmaktadır. Hem halkımıza hem de sıhhat bakanlığına buradan seslenmek istiyorum. Servetine servet katmak için sıhhatimizi ve huzurumuzu bozan bu insanlara geçit vermeyin.
Her işi bilirkişisinden öğrenin. Hukuku avukattan, sanayi ve teknolojiyi mühendisten, para idaresini bankacıdan, hastalıklarda tedaviyi tabipten ve beslenmeyi diyetisyenden.
Biliyorum çoğunuz yazıyı başlık sebebiyle okudunuz zira ben de herkesin söylediğinden farklı bir şey söyledim ve nihayet popülerim. Ve başlık tanınan kültürün gerektirdiği üzere koca bir yalandan ibaret.
Sıhhatle kalın.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.