Kahvaltı sofralarının ve yemeklerin vazgeçilmezi olan tereyağı aynı zamanda bal ile muhteşem bir lezzet bütünlüğü içerir. Terayağ hamur işlerine, tatlılara ve bütün yemeklere enfes lezzet katar. Son dönemlerde mutfaklarda nasıl kullanılması gerektiği tartışılan tereyağı odada mı yoksa buzdolabında mı saklanır? Tereyağ nasıl saklanmalı Yanıtlar haberimizde:
Tereyağını sütün kaymağının yoğunlaşmış hali olarak adlandırılabiliriz. Büyük çoğunluğu da sudan oluşuyor. Bu nedenle yapı bakımından diğer süt ve süt ürünlerinden ayrılıyor. Genellikle pastörize edilmiş sütten yapıldığı için de bakteri oluşumu diğer süt ve süt ürünlerinden daha az oluyor. Özellikle sıcacık ekmeklerin üzerinde tadıyla damakları şenlendiren tereyağının vücut sağlığına olan faydası yadsınamayacak şekilde çok fazladır. Tereyağı antioksidan olma özelliği ile vücuttaki zararlı virüslerin etkisini yok etme özelliğine sahip. Mis gibi süt kokan doğal olan tereyağı mutfaktaki en önemli lezzetlerin sırrı olarak yer alıyor. Eskiden annelerimizin yayık yöntemiyle evde tazecik olarak elde ettiği tereyağı, günümüzde marketlerde fabrika ürünleri olarak yer alıyor. İnternette birçok kişi tarafından tartışmalara konu olan terayağ dışarda mı saklanır yoksa buzdolabında mı saklanır sorusu menemen tartışmalarını geride bıraktı. Tereyağını çok uzun süre sağlıklı bir şekilde saklamak ve lezzetini korumak adına dikkat etmeniz gereken birtakım yöntemler bulunuyor. Tereyağın bozulmaması ve küflenmemesi için doğru yerde saklamak çok önemlidir. Peki tereyağ nasıl saklanır, tereyağ dışarda mı buzdolabında mı saklanır? İşte yanıtlar:
TEREYAĞ DIŞARDA MI BUZDOLABINDA MI SAKLANMALI?
Tereyağı her ne kadar bakteri oluşumu diğer ürünlere göre daha az olsa da uygun koşullar sağlanmadığında bakteri oluşturma ve bozulma ihtimali yüksektir. Bu yüzden tereyağının lezzetini kaybetmemesi için uzun süre tazeliğini koruması için birkaç yöntem kullanılıyor.
Tereyağını oda sıcaklığında saklamak için ufak parçalar halinde çıkarmanız tavsiye edilir. İki haftadan fazla dışarıda bekleyen yağın acılaştığı biliniyor. Bu yüzden risk almak yerine tereyağını küçük parçalar halinde çıkarıp oda sıcaklığında muhafaza edebilirsiniz.
Eğer tereyağını oda sıcaklığında saklayacaksanız muhafaza ettiğiniz kabın hava almaması çok önemlidir.
Geri kalan büyük parçayı yine buzdolabında oyup saklayın. Aynı zamanda tereyağını hava almayacak bir şekilde bir kabın içinde ya da buzdolabı poşetin içinde buzdolabında saklayabilirsiniz.
Fazla tereyağınız bulunuyorsa ve uzun süre bitirmeyecekseniz güzelce kapalı bir kaba koyup derin dondurucuya koyup saklayabilirsiniz.