iltasyazilim
FD Üye
Tereyağlı Açma Tarifi İçin Malzemeler
*250 gr tereyağı
*2 yemek kaşığı yoğurt
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 paket kuru maya
*6 tatlı kaşığı şeker
*1 su bardağı su
*2 yumurta (1 inin sarısını ayırın)
*Aldığı kadar un
Tereyağlı Açma Tarifi Yapılışı Oda sıcaklığındaki tereyağını yoğurma kabına alın un hariçindeki tüm malzemeleri kaba ekleyip karıştırın iyice karıştıktan sonra yavaş yavaş unu eklemeye başlayın (fazla un ekleyip hamuru sertleştirmemeye çalışın çünkü mayalı hamur unu sever bu yüzden dikkatli olalım ) yumuşak ve hafif de yapışkan bir hamur olsun 45 dakika üstü kapalı dinlendirin
Mayalanan hamuru hafif yoğurup söndürün 10 bezeye bölün Her bir bezeyi tezgahın üzerinde uzunlamasına hafif açın az biraz tereyağı sürüp rulo şeklinde sarın ve iki ucunu birleştirin ve tepsiye dizin Yarım saat de tepside mayalandıktan sonra yumurta sarısı sürüp susam yada çörek otu atıp 180 derece de kızarana dek pişirin
*250 gr tereyağı
*2 yemek kaşığı yoğurt
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 paket kuru maya
*6 tatlı kaşığı şeker
*1 su bardağı su
*2 yumurta (1 inin sarısını ayırın)
*Aldığı kadar un
Tereyağlı Açma Tarifi Yapılışı Oda sıcaklığındaki tereyağını yoğurma kabına alın un hariçindeki tüm malzemeleri kaba ekleyip karıştırın iyice karıştıktan sonra yavaş yavaş unu eklemeye başlayın (fazla un ekleyip hamuru sertleştirmemeye çalışın çünkü mayalı hamur unu sever bu yüzden dikkatli olalım ) yumuşak ve hafif de yapışkan bir hamur olsun 45 dakika üstü kapalı dinlendirin
Mayalanan hamuru hafif yoğurup söndürün 10 bezeye bölün Her bir bezeyi tezgahın üzerinde uzunlamasına hafif açın az biraz tereyağı sürüp rulo şeklinde sarın ve iki ucunu birleştirin ve tepsiye dizin Yarım saat de tepside mayalandıktan sonra yumurta sarısı sürüp susam yada çörek otu atıp 180 derece de kızarana dek pişirin