Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tereyağlı Açma

Tereyağlı Açma

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Tereyağlı Açma Tarifi İçin Malzemeler

*250 gr tereyağı
*2 yemek kaşığı yoğurt
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 paket kuru maya
*6 tatlı kaşığı şeker
*1 su bardağı su
*2 yumurta (1 inin sarısını ayırın)
*Aldığı kadar un

Tereyağlı Açma Tarifi Yapılışı Oda sıcaklığındaki tereyağını yoğurma kabına alın un hariçindeki tüm malzemeleri kaba ekleyip karıştırın iyice karıştıktan sonra yavaş yavaş unu eklemeye başlayın (fazla un ekleyip hamuru sertleştirmemeye çalışın çünkü mayalı hamur unu sever bu yüzden dikkatli olalım ) yumuşak ve hafif de yapışkan bir hamur olsun 45 dakika üstü kapalı dinlendirin

Mayalanan hamuru hafif yoğurup söndürün 10 bezeye bölün Her bir bezeyi tezgahın üzerinde uzunlamasına hafif açın az biraz tereyağı sürüp rulo şeklinde sarın ve iki ucunu birleştirin ve tepsiye dizin Yarım saat de tepside mayalandıktan sonra yumurta sarısı sürüp susam yada çörek otu atıp 180 derece de kızarana dek pişirin
 
858,478Konular
981,299Mesajlar
29,564Kullanıcılar
fg gvSon üye
Üst Alt