Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tereyağlı Bezelyeli Pilav

Tereyağlı Bezelyeli Pilav

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Tereyağlı Bezelyeli Pilav Tarifi İçin Malzemeler

*2 su bardağı pirinç
*12 (yarım) su bardağı bezelye
*1 çay bardağı ettavuk suyu
*12 (yarım) su bardağı yıldız şehriye (istediğiniz şehriye)
*2 yemek kaşığı tereyağı
*Yarım çay bardağın bir parmak eksik sıvı yağ
*Tuz

Tereyağlı Bezelyeli Pilav Tarifi Yapılışı Pirinç kaynamış 1 çorba kaşığı tuzlu suda 10 dk bekletilir Çok hafif ovalayarak nişastası yıkanır
Tencereye sıvı yağ konur ve şehriye kavrulur Kavrulan şehriyenin üzerine pirinç ve tereyağı ilave edilerek 57 dk kadar kavrulur Bezelye, tuz ve üstünü 2 parmak geçecek şekilde su ilave edip kaynamaya başladığında kısık ateşte göz göz çukurlar olana kadar suyunu tamamen çektiğinde kağıt havlu kapatılıp 1015 dk demlenir ve sıcak olarak servis yapılır
Afiyet Olsun
 
858,496Konular
982,148Mesajlar
30,092Kullanıcılar
isacan6791Son üye
Üst Alt