iltasyazilim
FD Üye
Tereyağlı Bezelyeli Pilav Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı pirinç
*12 (yarım) su bardağı bezelye
*1 çay bardağı ettavuk suyu
*12 (yarım) su bardağı yıldız şehriye (istediğiniz şehriye)
*2 yemek kaşığı tereyağı
*Yarım çay bardağın bir parmak eksik sıvı yağ
*Tuz
Tereyağlı Bezelyeli Pilav Tarifi Yapılışı Pirinç kaynamış 1 çorba kaşığı tuzlu suda 10 dk bekletilir Çok hafif ovalayarak nişastası yıkanır
Tencereye sıvı yağ konur ve şehriye kavrulur Kavrulan şehriyenin üzerine pirinç ve tereyağı ilave edilerek 57 dk kadar kavrulur Bezelye, tuz ve üstünü 2 parmak geçecek şekilde su ilave edip kaynamaya başladığında kısık ateşte göz göz çukurlar olana kadar suyunu tamamen çektiğinde kağıt havlu kapatılıp 1015 dk demlenir ve sıcak olarak servis yapılır
Afiyet Olsun
*2 su bardağı pirinç
*12 (yarım) su bardağı bezelye
*1 çay bardağı ettavuk suyu
*12 (yarım) su bardağı yıldız şehriye (istediğiniz şehriye)
*2 yemek kaşığı tereyağı
*Yarım çay bardağın bir parmak eksik sıvı yağ
*Tuz
Tereyağlı Bezelyeli Pilav Tarifi Yapılışı Pirinç kaynamış 1 çorba kaşığı tuzlu suda 10 dk bekletilir Çok hafif ovalayarak nişastası yıkanır
Tencereye sıvı yağ konur ve şehriye kavrulur Kavrulan şehriyenin üzerine pirinç ve tereyağı ilave edilerek 57 dk kadar kavrulur Bezelye, tuz ve üstünü 2 parmak geçecek şekilde su ilave edip kaynamaya başladığında kısık ateşte göz göz çukurlar olana kadar suyunu tamamen çektiğinde kağıt havlu kapatılıp 1015 dk demlenir ve sıcak olarak servis yapılır
Afiyet Olsun