iltasyazilim
FD Üye
Tereyağlı Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*2 bardak bulgur
*2 orta boy soğan
*2 kaşık tereyağı
*Az miktarda sıvı yağ
*1 çay kaşığı kırmızı pulbiber
*1 çay kaşığı karabiber
*14 ünü kullandığım tavuk bulyon
Tereyağlı Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı Tencereye çok az sıvı yağ 2 kaşık dolusu tereyağ tavuk bulyon ve soğanlar küçük küp küp doğranmış şekilde alıyoruz Ben baharatları hemen peşinden atıyorum lezzeti yağa geçmesi için ve soğanları iyice kavuruyoruz Soğanların diriliği iyice gittikten sonra 2 Bardak bulgurumuzu da ekleyip birazda bulgurları kavuruyoruz Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ilave edip sıcak su 1 parmak yukarıda olacak şekilde suyunu ilave edip ilk 23 dk harlı ateşte sonrada en kısığa getirerek pilavı pişmeye bırakıyoruz Altını kapamadan üstünden pişip pişmediğini kontrol ediyorum şayet bulgur pişmemiş ise tekrar üzerine çok az sıcak su ilave edip biraz daha kısık ateşte suyu çekene kadar bekleyip ,altını kapatıyorum Kağıt havlu ile dinlendirip servis yapıyorum Afiyet olsun
*2 bardak bulgur
*2 orta boy soğan
*2 kaşık tereyağı
*Az miktarda sıvı yağ
*1 çay kaşığı kırmızı pulbiber
*1 çay kaşığı karabiber
*14 ünü kullandığım tavuk bulyon
Tereyağlı Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı Tencereye çok az sıvı yağ 2 kaşık dolusu tereyağ tavuk bulyon ve soğanlar küçük küp küp doğranmış şekilde alıyoruz Ben baharatları hemen peşinden atıyorum lezzeti yağa geçmesi için ve soğanları iyice kavuruyoruz Soğanların diriliği iyice gittikten sonra 2 Bardak bulgurumuzu da ekleyip birazda bulgurları kavuruyoruz Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ilave edip sıcak su 1 parmak yukarıda olacak şekilde suyunu ilave edip ilk 23 dk harlı ateşte sonrada en kısığa getirerek pilavı pişmeye bırakıyoruz Altını kapamadan üstünden pişip pişmediğini kontrol ediyorum şayet bulgur pişmemiş ise tekrar üzerine çok az sıcak su ilave edip biraz daha kısık ateşte suyu çekene kadar bekleyip ,altını kapatıyorum Kağıt havlu ile dinlendirip servis yapıyorum Afiyet olsun