iltasyazilim
FD Üye
Tereyağlı Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı pilavlık bulgur
*Tereyağ
*15 su bardağı sıcak su
*1 adet tavuk bulyon
Tereyağlı Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı 1 su bardağı bulgur yıkanır ve süzülür Tenceremizde 2 kaşık sıvı yağ 23 dk ısındıktan sonra süzülen bulgurumuz eklenir ve 34 dk kavrulur İçine 1 adet tavuk bulyon az miktarda tuz ve 15 su bardağı sıcak su eklenir 12 kez karıştırıldıktan sonra en kısık ateşte 15 dk kapağı kapalı pişirilir Ocaktan alınan bulgurumuza havlu kağıt örtülüp kapağı kapatılarak 15 dk kadar dinlenmeye bırakılır Başka bir tavada arzuya göre yaklaşık 34 kaşık terayağ eritilip dinlenen bulgurumuza ilave edilir ve servise hazır afiyet olsun
*1 su bardağı pilavlık bulgur
*Tereyağ
*15 su bardağı sıcak su
*1 adet tavuk bulyon
Tereyağlı Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı 1 su bardağı bulgur yıkanır ve süzülür Tenceremizde 2 kaşık sıvı yağ 23 dk ısındıktan sonra süzülen bulgurumuz eklenir ve 34 dk kavrulur İçine 1 adet tavuk bulyon az miktarda tuz ve 15 su bardağı sıcak su eklenir 12 kez karıştırıldıktan sonra en kısık ateşte 15 dk kapağı kapalı pişirilir Ocaktan alınan bulgurumuza havlu kağıt örtülüp kapağı kapatılarak 15 dk kadar dinlenmeye bırakılır Başka bir tavada arzuya göre yaklaşık 34 kaşık terayağ eritilip dinlenen bulgurumuza ilave edilir ve servise hazır afiyet olsun