iltasyazilim
FD Üye
Tereyağlı Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*3 su bardağı orta boy bulgur
*Yarım su bardağı şehriye(arpa yada tel)
*2 yemek kaşığı tereyağ
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*Tuz
*Yarım çay kaşığı toz şeker
Tereyağlı Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı
Tereyağı ile sıvı yağ pişirme tenceresine alınır Şehriye eklenir ve kızarana kadar kavrulur Bulgur, tuz, şeker üzerine ilave edilir, bulgurlar hafif beyazlaşana kadar kavrulup soğuk suyu göz kararı eklenir Kaynadıktan sonra altı en düşük ayarda kısılır, suyunu çekmesi beklenir Suyunu çeken pilavın kapağı açılır ve karıştırılıp ateşten alınır Afiyet olsun
*3 su bardağı orta boy bulgur
*Yarım su bardağı şehriye(arpa yada tel)
*2 yemek kaşığı tereyağ
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*Tuz
*Yarım çay kaşığı toz şeker
Tereyağlı Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı
Tereyağı ile sıvı yağ pişirme tenceresine alınır Şehriye eklenir ve kızarana kadar kavrulur Bulgur, tuz, şeker üzerine ilave edilir, bulgurlar hafif beyazlaşana kadar kavrulup soğuk suyu göz kararı eklenir Kaynadıktan sonra altı en düşük ayarda kısılır, suyunu çekmesi beklenir Suyunu çeken pilavın kapağı açılır ve karıştırılıp ateşten alınır Afiyet olsun