iltasyazilim
FD Üye
Tereyağlı Cevizli Harika Ev Baklavası Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için:
*2 yumurta sarısı
*1 su bardağı süt
*Yarım su bardağı erimiş tereyağı
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*3 yemek kaşığı yoğurt
*3 yemek kaşığı tereyağı
*2 tutam tuz
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*Aldığı kadar un
Açmak için:
*Mısır nişastası
Arası için:
*Kırılmış ceviz
Üzerine:
*750 gr erimiş tereyağı
Şerbeti için:
*8 su bardağı şeker
*8 su bardağı su
*Yarım limon suyu
*Not: bu ölçülerle 1 tane orta boy tepsi baklava çıkıyor
*Ben hamur ölçüsünü 4 kat yapıp 1 çok büyük, 1 de büyük 2 tepsi baklava yaptım
Tereyağlı Cevizli Harika Ev Baklavası Tarifi Yapılışı Çıtır çıtır, kıyır kıyır miss gibi tereyağı kokan bir baklava tarifi
Önce hamuru tutalım İyice yoğurup üstünü örtelim 2 saat dinlenmeye bırakalım
Hamur dinlendikten sonra hamuru 3 e bölüyoruz
Baklava 3 katlı olacak
3 e böldüğümüz hamurun her bezesini 19 beze yapıyoruz
Yani her katta 19 yaprak olacak
1 kat için 19 bezeyi tek tek tatlı tabağı büyüklüğünde açıp üst üste nişastalayıp koyuyoruz Yani yufka+ nişasta böyle 19 yufkayı da koyup nişasta döküp merdane ile tepsi büyüklüğünde açıyoruz Tepsiyi tereyağı ile yağlayıp ilk katı tepsiye yerleştiriyoruz
Kırılmış cevizden her yerine gelecek şekilde serpiyoruz
2 katı da öyle açıp üzerine ceviz serpiyoruz
3 katı da açıp tepsiye yerleştirdikten sonra istediğiniz gibi kesin
Bir tavada tereyağını eritip köpüklerinden arındırmak için süzün Süzülmüş tereyağını baklavanın her yerine gelecek şekilde gezdirin
170 derece fırında ağır ağır pişirin
Tatlı pişerken şerbeti kaynatın Şerbet yoğunlaşınca altını kapatın
Fırından çıkan tatlıya sıcakken ılık şerbeti dökün
Ne tatlı, ne de şerbet çok haşlak veya çok soğuk olmamalı
İkisi de çok sıcak olursa hamur olur, çok soğuk olursa şerbeti çekmez Kolay gelsin herkese
*2 yumurta sarısı
*1 su bardağı süt
*Yarım su bardağı erimiş tereyağı
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*3 yemek kaşığı yoğurt
*3 yemek kaşığı tereyağı
*2 tutam tuz
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*Aldığı kadar un
Açmak için:
*Mısır nişastası
Arası için:
*Kırılmış ceviz
Üzerine:
*750 gr erimiş tereyağı
Şerbeti için:
*8 su bardağı şeker
*8 su bardağı su
*Yarım limon suyu
*Not: bu ölçülerle 1 tane orta boy tepsi baklava çıkıyor
*Ben hamur ölçüsünü 4 kat yapıp 1 çok büyük, 1 de büyük 2 tepsi baklava yaptım
Tereyağlı Cevizli Harika Ev Baklavası Tarifi Yapılışı Çıtır çıtır, kıyır kıyır miss gibi tereyağı kokan bir baklava tarifi
Önce hamuru tutalım İyice yoğurup üstünü örtelim 2 saat dinlenmeye bırakalım
Hamur dinlendikten sonra hamuru 3 e bölüyoruz
Baklava 3 katlı olacak
3 e böldüğümüz hamurun her bezesini 19 beze yapıyoruz
Yani her katta 19 yaprak olacak
1 kat için 19 bezeyi tek tek tatlı tabağı büyüklüğünde açıp üst üste nişastalayıp koyuyoruz Yani yufka+ nişasta böyle 19 yufkayı da koyup nişasta döküp merdane ile tepsi büyüklüğünde açıyoruz Tepsiyi tereyağı ile yağlayıp ilk katı tepsiye yerleştiriyoruz
Kırılmış cevizden her yerine gelecek şekilde serpiyoruz
2 katı da öyle açıp üzerine ceviz serpiyoruz
3 katı da açıp tepsiye yerleştirdikten sonra istediğiniz gibi kesin
Bir tavada tereyağını eritip köpüklerinden arındırmak için süzün Süzülmüş tereyağını baklavanın her yerine gelecek şekilde gezdirin
170 derece fırında ağır ağır pişirin
Tatlı pişerken şerbeti kaynatın Şerbet yoğunlaşınca altını kapatın
Fırından çıkan tatlıya sıcakken ılık şerbeti dökün
Ne tatlı, ne de şerbet çok haşlak veya çok soğuk olmamalı
İkisi de çok sıcak olursa hamur olur, çok soğuk olursa şerbeti çekmez Kolay gelsin herkese