Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tereyağlı Cevizli Harika Ev Baklavası

Tereyağlı Cevizli Harika Ev Baklavası

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Tereyağlı Cevizli Harika Ev Baklavası Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için:


*2 yumurta sarısı
*1 su bardağı süt
*Yarım su bardağı erimiş tereyağı
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*3 yemek kaşığı yoğurt
*3 yemek kaşığı tereyağı
*2 tutam tuz
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*Aldığı kadar un

Açmak için:


*Mısır nişastası

Arası için:


*Kırılmış ceviz

Üzerine:


*750 gr erimiş tereyağı

Şerbeti için:


*8 su bardağı şeker
*8 su bardağı su
*Yarım limon suyu
*Not: bu ölçülerle 1 tane orta boy tepsi baklava çıkıyor
*Ben hamur ölçüsünü 4 kat yapıp 1 çok büyük, 1 de büyük 2 tepsi baklava yaptım

Tereyağlı Cevizli Harika Ev Baklavası Tarifi Yapılışı Çıtır çıtır, kıyır kıyır miss gibi tereyağı kokan bir baklava tarifi
Önce hamuru tutalım İyice yoğurup üstünü örtelim 2 saat dinlenmeye bırakalım
Hamur dinlendikten sonra hamuru 3 e bölüyoruz
Baklava 3 katlı olacak
3 e böldüğümüz hamurun her bezesini 19 beze yapıyoruz
Yani her katta 19 yaprak olacak
1 kat için 19 bezeyi tek tek tatlı tabağı büyüklüğünde açıp üst üste nişastalayıp koyuyoruz Yani yufka+ nişasta böyle 19 yufkayı da koyup nişasta döküp merdane ile tepsi büyüklüğünde açıyoruz Tepsiyi tereyağı ile yağlayıp ilk katı tepsiye yerleştiriyoruz
Kırılmış cevizden her yerine gelecek şekilde serpiyoruz
2 katı da öyle açıp üzerine ceviz serpiyoruz
3 katı da açıp tepsiye yerleştirdikten sonra istediğiniz gibi kesin
Bir tavada tereyağını eritip köpüklerinden arındırmak için süzün Süzülmüş tereyağını baklavanın her yerine gelecek şekilde gezdirin
170 derece fırında ağır ağır pişirin
Tatlı pişerken şerbeti kaynatın Şerbet yoğunlaşınca altını kapatın
Fırından çıkan tatlıya sıcakken ılık şerbeti dökün
Ne tatlı, ne de şerbet çok haşlak veya çok soğuk olmamalı
İkisi de çok sıcak olursa hamur olur, çok soğuk olursa şerbeti çekmez Kolay gelsin herkese
 
858,476Konular
981,261Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt