Sulu yemeklerin yanına çok yakışan pilava lezzet katmak için tereyağlı olan tanımı deneyebilirsiniz. Tereyağının yararlarından da yararlanabileceğiniz bu enfes pilava bir tavuk suyu eklenince yeme de yanında yat olacak. Tereyağlı pilavın tanımı haberimizin detaylarında...
Imalatı kolay olarak görünen pilav aslında püf noktalarına dikkat etmeli ve içerisine koyacağını kimi besinlerle lezzetlendirmelisiniz. Siz de akşam yemeklerinde tereyağlı pilavı pratik tanımı ile hazırlayarak hoş bir öğün ortaya çıkartabilirsiniz. Yanında turşu ve kuru fasulye ile efsane olan tereyağlı pilavın tanımı haberimizde.
TEREYAĞLI PİLAV TANIMI:
GEREÇLER
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı arpa şehriye
1 su bardağı baldo pirinç
1,5 su bardağı sıcak tavuk suyu
1/2 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI
Geniş bir tencereye tereyağını koyun. Daha sonra arpa şehriyenin rengi kahverengi olana kadar şıkça kavurun.
Bu sırada pirinçleri yıkayın ve suyunu düzün. Suyunu külliyen süzdürdüğünüz pirinçleri pilav tenceresine aktarın ve orta kısımları şeffaf bir renk yere kadar şehriyelerle birlikte kavurun.
Kavrulan pirinçlerin üzerine tuzu ve tavuk suyunu ek ederek kapağını kapatın. 10 dakika kadar pişmeye bırakın.
Dileğe nazaran pilav tenceresini nemli bir mutfak bezi ile sarıp, pilavı demlenmesi için dinlendirebilirsiniz.
Afiyet olsun...