iltasyazilim
FD Üye
Tereyağlı Etli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*2 çorba kaşığı tereyağ
*12 (yarım) kg kuzu kuşbaşı
*1 büyük kuru soğan
*4 diş sarımsak
*1 taze kırmızı biber
*3 yeşil köy biberi
*1 kutu doğranmış domates
*2 kahve kupası bulgur
*1 adet kesme şeker
*Karabiber, tuz ve kırmızı pul biber
*Kaynar su
Tereyağlı Etli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı
1
*Etlerimizi çelik tencerede tereyağı ile iyice pişirelim
*Kendi suyunu çektikten ve renk aldıktan sonra küçük doğranmış kuru soğan ve sarımsağımızı ekleyelim
*Soğanlarımız da renk alıp kendi suyunu çekene kadar pişirelim
*Yine ince doğranmış biberlerimizi ekleyelim ve 35 dakika pişirelim
*Doğranmış domates, tuz, kırmızı pul biber, 1 adet kesme şeker ve karabiber ekledikten sonra 2 kupa pilavlık bulgurumuzu koyup karıştıralım
*Kaynar suyumuzu da üzerini 1 parmak kapatana kadar koyduktan sonra orta ateşte suyunu çekene kadar pişirelim
*Altını kapatıp dinlendirelim Afiyet olsun ?
*2 çorba kaşığı tereyağ
*12 (yarım) kg kuzu kuşbaşı
*1 büyük kuru soğan
*4 diş sarımsak
*1 taze kırmızı biber
*3 yeşil köy biberi
*1 kutu doğranmış domates
*2 kahve kupası bulgur
*1 adet kesme şeker
*Karabiber, tuz ve kırmızı pul biber
*Kaynar su
Tereyağlı Etli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı
1
*Etlerimizi çelik tencerede tereyağı ile iyice pişirelim
*Kendi suyunu çektikten ve renk aldıktan sonra küçük doğranmış kuru soğan ve sarımsağımızı ekleyelim
*Soğanlarımız da renk alıp kendi suyunu çekene kadar pişirelim
*Yine ince doğranmış biberlerimizi ekleyelim ve 35 dakika pişirelim
*Doğranmış domates, tuz, kırmızı pul biber, 1 adet kesme şeker ve karabiber ekledikten sonra 2 kupa pilavlık bulgurumuzu koyup karıştıralım
*Kaynar suyumuzu da üzerini 1 parmak kapatana kadar koyduktan sonra orta ateşte suyunu çekene kadar pişirelim
*Altını kapatıp dinlendirelim Afiyet olsun ?