iltasyazilim
FD Üye
Tereyağlı Etli Pilav Tarifi İçin Malzemeler
*125 gram dana eti
*1 su bardağı pirinç
*2 çorba kaşığı sıvı yağ
*2 çorba kaşığı tereyağ
*Tuz
*1 5 su bardağı su(et suyu dahil)
Tereyağlı Etli Pilav Tarifi Yapılışı Öncelikle dana etini kuşbaşı olacak şekilde küçük doğrayıp kavuruyoruz Üzerine 2 su bardağı su ekleyip düdüklü tencere de pişiriyoruz (Etinizin pişme durumuna göre su miktarı arttırılabilir Et pişerken pirinçimizi bir kaba alıp üzerine 1 çay kaşığı tuz ile sıcak su döküp yaklaşık bir saat bekletiyoruz Beklettiğimiz pirinçi süzgece alıp bir kaç defa yıkayıp suyunu iyice süzüyoruz Pişirme tenceresine sıvı yağı ve pirinçleri koyup güzelce kavuruyoruz Sonra üzerine haşlamış olduğumuz etleri varsa etin suyundan alıp pirinçlere ekleyip birazda etle beraber kavuruyoruz Etin suyunun üzerini sıcak su ile tamamlayıp pirinçimizin üzerine döküp tuzunu da ekleyip en kısık ocakta pişmeye bırakıyoruz Pişen pilavlı etin üzerine 2 kaşık tereyağını koyup demlendiriyoruz Afiyet olsun
*125 gram dana eti
*1 su bardağı pirinç
*2 çorba kaşığı sıvı yağ
*2 çorba kaşığı tereyağ
*Tuz
*1 5 su bardağı su(et suyu dahil)
Tereyağlı Etli Pilav Tarifi Yapılışı Öncelikle dana etini kuşbaşı olacak şekilde küçük doğrayıp kavuruyoruz Üzerine 2 su bardağı su ekleyip düdüklü tencere de pişiriyoruz (Etinizin pişme durumuna göre su miktarı arttırılabilir Et pişerken pirinçimizi bir kaba alıp üzerine 1 çay kaşığı tuz ile sıcak su döküp yaklaşık bir saat bekletiyoruz Beklettiğimiz pirinçi süzgece alıp bir kaç defa yıkayıp suyunu iyice süzüyoruz Pişirme tenceresine sıvı yağı ve pirinçleri koyup güzelce kavuruyoruz Sonra üzerine haşlamış olduğumuz etleri varsa etin suyundan alıp pirinçlere ekleyip birazda etle beraber kavuruyoruz Etin suyunun üzerini sıcak su ile tamamlayıp pirinçimizin üzerine döküp tuzunu da ekleyip en kısık ocakta pişmeye bırakıyoruz Pişen pilavlı etin üzerine 2 kaşık tereyağını koyup demlendiriyoruz Afiyet olsun