iltasyazilim
FD Üye
Tereyağlı Gün Kurusu Kayısı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım kilo günkurusu kayısı
*1 küçük kase kelebek ceviz
*1 çay bardağı tozşeker
*1 çay bardağı su
*1 yemek kaşığı tereyağ
*Süslemek için 1 yemek kaşığı toz antep fıstığı, Hindistan cevizi
*1çay kaşığı toz tarçın
Tereyağlı Gün Kurusu Kayısı Tatlısı Tarifi Yapılışı Kayısıları yıkayalım Ortadan ikiye keselim Ortalarına kelebek cevizleri yerleştirelim Küçük bir tepsiye sıralayalımÜzerine şekeri gezdirerek dökelim Gezdirerek suyu dökelim 180 derecede ısıtılmış fırında 10 dk pişirelim Çıkartalım Üzerlerine birer çay kaşığı her bir kayısı tereyağını koyalım 56 dk daha tutalım Çıkartalım Servis tabağına alalım Üzerini toz fıstık Hindistan cevizi tarçınla ile süsleyelim
Not :İsteyen şeker yerine yarım çay bardağı bal 1 çay bardağı su ile de yapabilir ben bu şekilde balla yapıyorum
*Yarım kilo günkurusu kayısı
*1 küçük kase kelebek ceviz
*1 çay bardağı tozşeker
*1 çay bardağı su
*1 yemek kaşığı tereyağ
*Süslemek için 1 yemek kaşığı toz antep fıstığı, Hindistan cevizi
*1çay kaşığı toz tarçın
Tereyağlı Gün Kurusu Kayısı Tatlısı Tarifi Yapılışı Kayısıları yıkayalım Ortadan ikiye keselim Ortalarına kelebek cevizleri yerleştirelim Küçük bir tepsiye sıralayalımÜzerine şekeri gezdirerek dökelim Gezdirerek suyu dökelim 180 derecede ısıtılmış fırında 10 dk pişirelim Çıkartalım Üzerlerine birer çay kaşığı her bir kayısı tereyağını koyalım 56 dk daha tutalım Çıkartalım Servis tabağına alalım Üzerini toz fıstık Hindistan cevizi tarçınla ile süsleyelim
Not :İsteyen şeker yerine yarım çay bardağı bal 1 çay bardağı su ile de yapabilir ben bu şekilde balla yapıyorum