iltasyazilim
FD Üye
Tereyağlı Katmer (Tel Tel) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*4 buçuk su bardağı un
*1 buçuk su bardağı ılık su
*1 tatlı kaşığı kuru maya
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
Sürmek için;
*1 su bardağı eritilmiş tereyağı
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tereyağlı Katmer (Tel Tel) Tarifi Yapılışı Herkese Merhaba
Unu yoğurma kabına alalım, ortasını açalım ,şeker ,maya ve tuzu koyalım Suyu yavaş yavaş dökerek ele yapışmayan yumuşak bi hamur yoğuralım, üzerini kapatıp 45 dakika kadar dinlendirelim Tereyağını eritelim sıvı yağını ekleyip karıştıralım, ılıtalım Mayalanan hamuru 5 veya 6 bezeye bölelim yuvarlayalım Kenara alalım, üzerini örtelim Bezeleri hafif unlayarak ince yuvarlak şekilde açalım eritilmiş yağı fırça ile bolca sürelim Rulo saralım sardığımız rulonun üzerine yağ sürelim ,dolayalım, elimizle hafif bastırıp kenara alalım Diğerlerini de aynı şekil yapalım üzerlerini örtüp 45 dakika dinlendirelim Dinlenen bezelerimizden bir beze alalım üzerini ve altını yağlayalım tabak büyüklüğünde merdane ile açalım yağlanmamış ısıtılmış tavada arkalı önlü kızarana kadar pişirelim diğer bezeleri de aynı şekil yapalım, soğutmadan sıcak sıcak servis edelim
Afiyet Olsun
*4 buçuk su bardağı un
*1 buçuk su bardağı ılık su
*1 tatlı kaşığı kuru maya
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
Sürmek için;
*1 su bardağı eritilmiş tereyağı
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tereyağlı Katmer (Tel Tel) Tarifi Yapılışı Herkese Merhaba
Unu yoğurma kabına alalım, ortasını açalım ,şeker ,maya ve tuzu koyalım Suyu yavaş yavaş dökerek ele yapışmayan yumuşak bi hamur yoğuralım, üzerini kapatıp 45 dakika kadar dinlendirelim Tereyağını eritelim sıvı yağını ekleyip karıştıralım, ılıtalım Mayalanan hamuru 5 veya 6 bezeye bölelim yuvarlayalım Kenara alalım, üzerini örtelim Bezeleri hafif unlayarak ince yuvarlak şekilde açalım eritilmiş yağı fırça ile bolca sürelim Rulo saralım sardığımız rulonun üzerine yağ sürelim ,dolayalım, elimizle hafif bastırıp kenara alalım Diğerlerini de aynı şekil yapalım üzerlerini örtüp 45 dakika dinlendirelim Dinlenen bezelerimizden bir beze alalım üzerini ve altını yağlayalım tabak büyüklüğünde merdane ile açalım yağlanmamış ısıtılmış tavada arkalı önlü kızarana kadar pişirelim diğer bezeleri de aynı şekil yapalım, soğutmadan sıcak sıcak servis edelim
Afiyet Olsun