Tereyağlı, Ufak Bazlamalar (Kahvaltının Sultanı) Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardağı yoğurt1 su bardağı sıcak su1 yemek kaşığı kuru maya1 yemek yemek kaşığı toz şeker1 tatlı kaşığı tuzluAlabildiği kadar un ( yumuşak bir hamur olacak)Üzerini Yağlamak için 1 yemek yemek kaşığı tereyağı Tereyağlı, Ufak Bazlamalar (Kahvaltının Sultanı) Tarifi Yapılışı Bir önceki tarifimde ki hamurun artanını kullandım Sizde dolapta bekletip ertesi gün yapabilirsiniz 1 Yoğurma kabımıza yoğurt, sıcak su, tuz, şeker ve kuru mayayı koyun 2 Ununu ekleyip yumuşak bir hamur olacak şekilde yoğuruyoruz 3 Hamur kabımızın üzerini kapatıp, sıcak bir yerde, yarım saat yada 20 dakika bekletiyoruz 4 Hamurumuz mayalanınca tezgahın üstüne un serpip oklava yardımıyla açıyoruz 5 Bir kapak yardımıyla, kesip ısıtılmış yapışmaz bir tava da, arkalı önlü uygun bir şekilde pişiriyoruz 6 Sıcakken üzerine tereyağını sürüp, servis yapıyoruz Bu dek kolay çayımız pişene değin bazlamalar hazır Sağlık Durumu olsun sizlere bilgilihocamcom farkıyla sunulmuştur