iltasyazilim
FD Üye
Tereyağlı Nişastalı Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler
125 gram tereyağı ( eritilmiş ) 3 adet yufka 1 yemek kaşığı sirke 3 yemek kaşığı nişasta ( buğday veya mısır farketmez ) İçine :
PeynirMaydanoz karışımı veya istediğiniz bir iç harç ( Kıymalı, Patatesli, Ispanaklı ) Üzerine :
Yumurta sarısı, susam
Kaç Kişilik: 46
Hazırlama: 10dk
Pişirme: 25dk Tereyağlı Nişastalı Çıtır Börek Tarifi Yapılışı
Merhaba arkadaşlar sahur için yaptığım bu börekler milföy gibi oldu Her ıssırıkta çıtır çıtır bir lezzet inanın yemelere doyamadık yapımı da çok pratik hemen bir tepsi börek hazır oluyor Eğer denerseniz çok beğeneceksiniz
Tereyağını eritin içine bir yemek kaşığı sirkeyi koyup karıştırın İlk yufkayı düz bir zemine serin Bu sosun bir kısmıyla yufkayı fırçayla ıslatın Ardından bir yemek kaşığı nişastayı süzgeçle yufkanın her yerine serpin İkinci yufkayı üzerine serip aynı işlemi yapın Üçüncü yufkayı da serip aynı işlemleri tekrarlayın İç harcı ikiye bölüp karşılıklı kenarlara yayın Karşılıklı rulo yaparak ortada buluşturun ve tam ortadan boylu boyunca kesin Her ruloyu üçgen şekilde dilimleyin Yağlı kağıt serili tepsiye dizin Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında iyice kızarana kadar pişirin Pişen börekleri sıcakken servis edebilirsiniz
NOT: Sirke kokusu kesinlikle olmuyor gönül rahatlığıyla deneyebilirsiniz
AFİYET OLSUN
125 gram tereyağı ( eritilmiş ) 3 adet yufka 1 yemek kaşığı sirke 3 yemek kaşığı nişasta ( buğday veya mısır farketmez ) İçine :
PeynirMaydanoz karışımı veya istediğiniz bir iç harç ( Kıymalı, Patatesli, Ispanaklı ) Üzerine :
Yumurta sarısı, susam
Kaç Kişilik: 46
Hazırlama: 10dk
Pişirme: 25dk Tereyağlı Nişastalı Çıtır Börek Tarifi Yapılışı
Merhaba arkadaşlar sahur için yaptığım bu börekler milföy gibi oldu Her ıssırıkta çıtır çıtır bir lezzet inanın yemelere doyamadık yapımı da çok pratik hemen bir tepsi börek hazır oluyor Eğer denerseniz çok beğeneceksiniz
Tereyağını eritin içine bir yemek kaşığı sirkeyi koyup karıştırın İlk yufkayı düz bir zemine serin Bu sosun bir kısmıyla yufkayı fırçayla ıslatın Ardından bir yemek kaşığı nişastayı süzgeçle yufkanın her yerine serpin İkinci yufkayı üzerine serip aynı işlemi yapın Üçüncü yufkayı da serip aynı işlemleri tekrarlayın İç harcı ikiye bölüp karşılıklı kenarlara yayın Karşılıklı rulo yaparak ortada buluşturun ve tam ortadan boylu boyunca kesin Her ruloyu üçgen şekilde dilimleyin Yağlı kağıt serili tepsiye dizin Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında iyice kızarana kadar pişirin Pişen börekleri sıcakken servis edebilirsiniz
NOT: Sirke kokusu kesinlikle olmuyor gönül rahatlığıyla deneyebilirsiniz
AFİYET OLSUN