iltasyazilim
FD Üye
Tereyağlı Pırasalı Pilav Tarifi İçin Malzemeler
*1 adet pırasa uç kısımları
*1 buçuk bardak pirinç
*2 bardak kaynamış su
*4 yemek kaşığı tereyağ
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*Damak zevkinize göre tuz
*2 damla limon
Tereyağlı Pırasalı Pilav Tarifi Yapılışı Öncelikle pırasamız incecik doğranır ,tereyağı ve sıvı yağ ile güzelce kavrulur ,yıkamış olduğumuz pirinçimiz de eklenip bir süre daha kavurmaya devam edilir, limon, tuz ilave edip 2 bardak sıcak su konur önce yüksek ateşte sonra altı kısılıp 15 20 dakika pişirilir, afiyet olsun
*1 adet pırasa uç kısımları
*1 buçuk bardak pirinç
*2 bardak kaynamış su
*4 yemek kaşığı tereyağ
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*Damak zevkinize göre tuz
*2 damla limon
Tereyağlı Pırasalı Pilav Tarifi Yapılışı Öncelikle pırasamız incecik doğranır ,tereyağı ve sıvı yağ ile güzelce kavrulur ,yıkamış olduğumuz pirinçimiz de eklenip bir süre daha kavurmaya devam edilir, limon, tuz ilave edip 2 bardak sıcak su konur önce yüksek ateşte sonra altı kısılıp 15 20 dakika pişirilir, afiyet olsun