iltasyazilim
FD Üye
Tereyağlı Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*1 kilo pirinç (Osmancık)
*1 yemek kaşığı tereyağı ve yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 tane kesme şeker
*3 yada 4 damla limon suyu ve yeteri kadar tuz
Üzeri için
*1 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tereyağlı Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı Pirincimizi pişirmeden yarım saat önce ılık suya yarım yemek kasığı da tuz atıp ıslatalım Yeterince ıslanan pirincimizi güzelce yıkayıp suyu süzülmesi için kenara alalım Tenceremize tereyağını alıp pembeleşinceye kadar eritelim ve sıvı yağını da ekledikten sonra pirinçimizi de ekleyelim ve kavurmaya başlayalım Bir iki çevirdikten sonra tuzunu atıp şeffaf bir renk alıncaya kadar kavuralım bu aşamada şekeri ve limon suyunu da ekleyip pirinçler kendini bırakınca da yeteri kadar sıcak suyunu koyup kısık ateşte pişirmeye bırakalım Bu arada da sos tavasında üzeri için olan tereyağı pembeleşinceye kadar eritip sıvı yağını da ekledikten sonra pişmeye bıraktığımız pilavı söndürünce üzerine gezdirelim ve dinlenmeye bırakalım Yeterince dinlenen pilavımızı servise sunalım (Not Pişen pilavın üzerinden tekrar tereyağı ektiğimiz zaman gerçek tereyağı tadını daha güzel alıp pilavımızın daha lezzetli olması için Eğer ki ben çok tereyağlı sevmiyorum diyorsanız pirinçinizi margarinle de kavurabilirsiniz )
*1 kilo pirinç (Osmancık)
*1 yemek kaşığı tereyağı ve yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 tane kesme şeker
*3 yada 4 damla limon suyu ve yeteri kadar tuz
Üzeri için
*1 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tereyağlı Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı Pirincimizi pişirmeden yarım saat önce ılık suya yarım yemek kasığı da tuz atıp ıslatalım Yeterince ıslanan pirincimizi güzelce yıkayıp suyu süzülmesi için kenara alalım Tenceremize tereyağını alıp pembeleşinceye kadar eritelim ve sıvı yağını da ekledikten sonra pirinçimizi de ekleyelim ve kavurmaya başlayalım Bir iki çevirdikten sonra tuzunu atıp şeffaf bir renk alıncaya kadar kavuralım bu aşamada şekeri ve limon suyunu da ekleyip pirinçler kendini bırakınca da yeteri kadar sıcak suyunu koyup kısık ateşte pişirmeye bırakalım Bu arada da sos tavasında üzeri için olan tereyağı pembeleşinceye kadar eritip sıvı yağını da ekledikten sonra pişmeye bıraktığımız pilavı söndürünce üzerine gezdirelim ve dinlenmeye bırakalım Yeterince dinlenen pilavımızı servise sunalım (Not Pişen pilavın üzerinden tekrar tereyağı ektiğimiz zaman gerçek tereyağı tadını daha güzel alıp pilavımızın daha lezzetli olması için Eğer ki ben çok tereyağlı sevmiyorum diyorsanız pirinçinizi margarinle de kavurabilirsiniz )