iltasyazilim
FD Üye
Tereyağlı Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*1 bardak pirinç
*Yarım çay bardağı şehriye
*2 kaşık tereyağ
*1 kaşık sıvı yağ tuz
*1 5 bardak kaynar su
*1 tane küp şeker
Tereyağlı Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı Pirinç kaynar suyla ıslanır 15 dakika sonra tereyağ da ve sıvıyağda şehriyeler kavrulur içine pirinçleri süzüp atın Kavurmaya devam edin, daha sonra kaynar su ekleyerek demlenmeye bırakın ,içine bir küp şeker ve tuzunu ilave edin,tereyağ kokusu güzelce üstüne çıktığında kapağı kapatarak ocağın altını kısın Demlendikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz
*1 bardak pirinç
*Yarım çay bardağı şehriye
*2 kaşık tereyağ
*1 kaşık sıvı yağ tuz
*1 5 bardak kaynar su
*1 tane küp şeker
Tereyağlı Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı Pirinç kaynar suyla ıslanır 15 dakika sonra tereyağ da ve sıvıyağda şehriyeler kavrulur içine pirinçleri süzüp atın Kavurmaya devam edin, daha sonra kaynar su ekleyerek demlenmeye bırakın ,içine bir küp şeker ve tuzunu ilave edin,tereyağ kokusu güzelce üstüne çıktığında kapağı kapatarak ocağın altını kısın Demlendikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz